Türk, Önder ve Sakık Aysel Tuğluk'u ziyaret etti

Kürt siyasetinin önemli isimleri Ahmet Türk, Sırrı Süreyya Önder ve Sırrı Sakık, 27 Ekim’de hastalığı nedeniyle tahliye edilen Aysel Tuğluk’u ziyaret etti.

Türk, Önder ve Sakık Aysel Tuğluk'u ziyaret etti

Türk, Önder ve Sakık, “demans” rahatsızlığı nedeniyle cezaevinden tahliye edilen eski HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'u evinde ziyaret etti.

Adli Tıp Kurumu'nun (ATK) 'cezaevinde kalamaz' raporu verdiği demans hastası eski HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, Kocaeli Kandıra F Tipi Cezaevi'nden 27 Ekim’de tahliye edilmişti.

Twitter hesabı üzerinden ziyarete ilişkin bir fotoğraf paylaşan Sakık, “Bugün sevgili Aysel’imize kavuştuk. Şairin dediği gibi ‘Yolun karanlığı olmaz iyi dostla yürüyene.’  Biz de birlikte aşacağız bu süreci. Aysel hep mücadeleciydi, bunu da aşacak” notunu düştü.

Ahmet Türk ise ziyarete ilişkin, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda “Yılların hasreti vardı dünden kalan mücadelesinde. Yeniden hep birlikte ayağa kalkacağız sevgili Aysel… Hoşgeldin!” ifadelerini kullandı.

Dün de HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Tuğluk’u ziyaret etmiş, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak "Sevgili Aysel Tuğluk’u ziyaret ettik. Sağlığına kavuşması en büyük dileğimiz…" ifadelerini kullanmıştı.