HDK-İ Genel Sekreteri Hicri’den Rojhılatlı Kürtlere 'şiddet' çağrısı!

HDK-İ Genel Sekreteri Mustafa Hicri Rojhılatlı Kürtlere şiddetten uzak durma çağrısında bulunarak “Devam eden devrimin başarısı, barışla ve şiddetten uzak durmakla mümkündür” dedi.

HDK-İ Genel Sekreteri Hicri’den Rojhılatlı Kürtlere 'şiddet' çağrısı!

Rojhılat’ta (Doğu Kürdistan) faaliyet yürüten Kürdistan Demokrat Partisi-İran (Hizba Demokrata Kurdistana İranê - HDK-İ) Genel Sekreteri Mustafa Hicri, İran ve Rojhılat kentlerinde düzenlenen protestoları değerlendirerek bir açıklamalarda bulundu.

Rojhılatlılar’a hitaben  konuşan Hicri, Kürtçenin Sorani lehçesinde yaptığı açıklamasında protestoların yeni bir aşamaya geçtiğini, dikkatle adımların atılması gerektiğini belirtti.

Hicri, İran’da hükümetin eylemleri ‘daha fazla şiddete sürüklemeye çalıştığı’ tespitinde bulundu.

"Şiddetten uzak durun" çağrısı

Bir kısım protestocunun halkı şiddete yönlendirmeye çalıştığını dile getiren Hicri, vatandaşların buna dikkat etmesi gerektiğini ve söz konusu kişilerin peşine düşmemeleri gerektiğini belirterek “Devam eden devrimin başarısı, barışla ve şiddetten uzak durmakla mümkündür” dedi.

Kürtlere çağrı yapan HDK-İ Sekreteri Hicri, Rojhılat’ta da eylemlerin İran halkının diğer kentlerdeki eylemlerle paralel gitmesi gerektiğini söyledi.

Hicri, halka zarar gelmemesi için Rojhılat’taki eylemlerin bu şekilde seyretmesi gerektiğini kaydetti.

Hicri ayrıca kendilerine ulaşan bilgilere göre İran Devrim Muhafızları içinde yer alan bazı Azeri askerlerin mevcut durumdan rahatsız olduğunu aktardı./ Rudaw