MSB: Tel Rıfat ve Minbic’te SİHA’larla operasyon gerçekleştirdik

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Tel Rıfat ve Minbic’te SİHA’lar ile düzenlenen saldırıda 41 DSG’linin hayatını kaybettiğini bildirdi. Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) yakın olan ANHA’da yer alan haberde ise Tel Rıfat’ta düzenlenen hava saldırılarında 1 Suriye askerinin hayatını kaybetiği 3 askerin de yaralandığı belirtildi.

MSB: Tel Rıfat ve Minbic’te SİHA’larla operasyon gerçekleştirdik

Operasyonla ilgili MSB’den açıklama yapıldı.

Açıklamada, Tsk’nin Tel Rıfat ve Minbic bölgelerinde tespit edilen hedepleri vurduğu ve 41 DSG’linin hayatını kaybettiği ifade edildi.

Anadolu Ajansı’nın geçtiği habere göre operasyonda SİHA'lar kullanıldı, Tel Rıfat ile Minbic’te, aralarında DSG’ye ait karargah, barınak ve sığınakların da yer aldığı çok sayıda hedef vuruldu.

Operasyonda “kara ateş destek vasıtaları”nın da kullanıldığı belirtiliyor.

Operasyonun bu hafta sonu Kilis'in Öncüpınar bölgesine gerçekleştirilen roketli saldırılara misilleme olarak yapıldığı kaydedilse de DSG roket atışlarını şu ana kadar üstlenmiş değil.

Suriye askerleri yaralandı

Opersyonla ilgili ANHA’da yer alan haberde ise; Efrin’in Şêrawa ilçesine bağlı Bênê köyü ile Tıl Rıfat’ta SİHA’lı saldırılar düzenlendiği belirtildi.

Bênê köyündeki saldırıda bir Suriye ordusu askerinin yaşamını yitirdiği, birinin de yaralandığı belirtildi.

Haberde bu sabah, Suriye hükümetine Tıl Rıfat’taki askeri noktasının hedef alındığı, saldırıda 2 askerin yaralandığı kaydedildi.