Ahmet Şık: Kürdi bölgelerde seçime girmeyi politik olarak doğru ve ahlaki bulmuyoruz

Ahmet Şık, ittifak tartışmalarına dair 'Kürdi bölgelerde seçime girmeyi zaten politik olarak da doğru ve ahlaki bulmuyoruz, girmeyeceğiz' dedi

Ahmet Şık: Kürdi bölgelerde seçime girmeyi politik olarak doğru ve ahlaki bulmuyoruz

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, seçim ve ittifak tartışmalarına dair Medyascope'tan Ruşen Çakır'a açıklamalarda bulundu.

İttifak tartışmalarına dair kendi tekliflerini anlatan Şık, "Bu seçim tek liste halinde girmeyi de, ayrı ayrı girmeyi de doğru kılmıyor. O yüzden karma model üzerinde anlaşabiliriz diye bir teklifte bulunduk" diyen Şık, "Bunu yaparken bütün seçimleri sandık bazlı inceledik. O tablo bize şunu söyledi, 55 ilde HDP'nin oyu 850 bin. Yenileri de kattığımızda bir milyon oy var. Biz 41 ilde seçime girme zorunluluğunu o 55 il üzerinden giderelim. Kürdi bölgelerde seçime girmeyi zaten politik olarak da doğru ve ahlaki bulmuyoruz, girmeyeceğiz. Geriye kalan iller için de bir başka karma model üzerinden çalışalım, kimi yerde ortak liste, kimi yerde ayrı, kimi yerde fermuar listeyle seçime girmek. Bu hesap beklentilerin üzerinde vekil seçtirme şansı tanıyordu. ...Ama maalesef müzakere bile edemedik" ifadesini kullandı.