Kılıçdaroğlu Time dergisine konuştu: Erdoğan kaybeder ama gitmeyi reddederse ne yaparsınız?

Time dergisi Kemal Kılıçdaroğlu’nu “Erdoğan’ı yenebilecek adam” diye tanıttı, Türkiye’de değişim için şartların olgunlaştığını yazdı.

Kılıçdaroğlu Time dergisine konuştu: Erdoğan kaybeder ama gitmeyi reddederse ne yaparsınız?

Cumhurbaşkanı adayı ve Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'nin önde gelen yayınlarından Time dergisine 14 Mayıs seçimleriyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Dergide “Erdoğan'ı yenebilecek adam” başlığıyla yayınlanan yazıda, Türkiye'de milyonlarca kişinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın iktidarını sona erdirip daha dengeli bir hükümet kurulması için Kılıçdaroğlu'nu “son şans” olarak gördüğü belirtildi. Time'a konuşan Kılıçdaroğlu da, “Bu seçim otoriter iktidara karşı demokrasiyi savunma seçimi. Baskıcı hükümete demokratik yollarla son vereceğiz” dedi.

Time, Türkiye'deki seçim sürecinin küresel açıdan da önemli olduğuna dikkat çekerek Kılıçdaroğlu'nun “Türkiye'yi yeniden medeni dünyanın bir parçası yapmak için ABD, NATO ve AB'yle ilişkileri yeniden tesis edeceğiz” dediğini aktardı. Türkiye'de değişim için şartların olgunlaştığı yorumunu içeren yazıda, yetkilerini giderek artıran Erdoğan'ın faizleri düşük tutma ısrarıyla ekonomik krize yol açtığı belirtildi.

Anketlerde Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ın önünde olduğuna dikkat çeken dergi, Cumhurbaşkanının seçim kuruluna baskı yapması halinde Türkiye'nin kitlesel protestolara sahne olabileceğini de yazdı.

Kılıçdaroğlu ise Time'ın “Erdoğan kaybeder ama gitmeyi reddederse ne yaparsınız?” sorusuna net bir yanıt verdi:

“Erdoğan kaybedecek ve gidecek. Toplum onu gitmeye zorlayacak. Kaos Erdoğan'ın işine yarıyor. Bizim kaosa değil kitlelere haklılığımızı göstermeye ihtiyacımız var.”

Kılıçdaroğlu, seçimi kazanması halinde görev süresi bitince "torunlarıyla vakit geçirmek için" koltuğu bırakacağını vaat etti. CHP lideri, "Ben hırsları olan biri değilim" dedi.(Kaynak)