AK Parti’den depremin adını değiştirme teklifi

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman TBMM’de yaptığı konuşmada Maraş merkezli meydana gelen depremin adını değiştirmeyi teklif etti. Yaman, “En büyük kaybı ve hasarı Hatay'da vermiştir ve bu depremin adını Hatay depremi olmasını teklif ediyoruz" dedi.

AK Parti’den depremin adını değiştirme teklifi

AK Parti Hatay Milletvekili ve TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Yayman, Meclis’te yaptığı konuşmada, 6 Şubat’ta meydana gelen depremin adının ‘Hatay depremi’ olmasını teklif etti.

Sosyal medya hesabından TBMM’de depremle ilgili konuşmasını paylaşan AK Parti’li Yaman, şunları söyledi:

“15 milyon insanımızı etkileyen depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Hepsinin mekanları cennet, ruhları şad olsun. Bu depremde 11 yakınını kaybeden bir kardeşiniz olarak bunun bir deprem değil bir kıyamet olduğunu belirtmek isterim. Bu depremin adı her ne kadar Pazarcık Kahramanmaraş depremi olsa da sonuçları itibarı ile en büyük kaybı ve hasarı Hatay’da vermiştir ve bu depremin adının Hatay depremi olmasını teklif ediyoruz. Değerli Milletvekilleri, biz çok büyük bir yıkım yaşadık. sadece Hatay’da 25 bin canımızı kaybettik.”