HÜDA-PAR vekilleri, Kürtçe öğretmen atanması gündemiyle Bakan Tekin’le görüştü

HÜDA-PAR milletvekilleri Serkan Ramanlı ve Şehzade Tekin, Türkiye Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile “Kürtçe öğretmenlerin atanması” gündemiyle görüştü

HÜDA-PAR vekilleri, Kürtçe öğretmen atanması gündemiyle Bakan Tekin’le görüştü

Kürtçe lisans programını bitirmiş 350 Kürtçe öğretmeni atanmayı bekliyor.

Ayrıca tezsiz master yapmış olan ve böylece öğretmenlik hakkı kazanan yaklaşık 800 kişi de dahil olmak üzere binden fazla Kürtçe öğretmeni atanmayı bekliyor.

Atanamayan bir grup Kürtçe öğretmeni, birkaç gün önce, HÜDA-PAR Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı’yı sorunlarının çözümünü görüşmek ve taleplerini iletmek üzere ziyaret etmişti.

Öte yandan Ramanlı atanmayı bekleyen Kürtçe öğretmenleri için Türkiye Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile görüşme talebinde bulunduklarını ve bakanla görüşeceklerini bildirmişti.

Rûdaw’ın sorularını yanıtlayan Ramanlı, atanamayan Kürtçe öğretmenlerin atanması konusunda ne tür girişimlerde bulunacaklarını anlatmıştı.

Ramanlı, bugün X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Rûdaw’a verdiği demecinin de linkini alıntılayarak Bakan Tekin’le görüştüğünü duyurdu.

Tekin: Kurmanci ve Zazakinin öğretilmesi projesinin başlatıcısı bizzat biziz

HÜDA-PAR Antep Milletvekili Şehzade Demir ile birlikte Tekin’le görüştüklerini kaydeden Ramanlı, şu paylaşımda bulundu:

“Bugün Sayın Bakan Tekin’le görüştük. Birkaç diğer konunun yanı sıra ‘Kürtçe öğretmenlerin sayısının artırılması’ konusunu da gündeme getirdik.

Sayın Tekin verdiği cevapta şunları kaydetti:

-Kurmanci ve Zazakinin öğretilmesi projesinin başlatıcısı bizzat biziz. Biz buna sahip çıkacağız ve destek vereceğiz.

-Atanacak Kurmanci ve Zazaki öğretmenlerin sayısı henüz net değil. 2024 bütçesinde bakanlığımıza ayrılan bütçe payı kapsamında karar verilecek.”

Ramanlı, HÜDA-PAR vekilleri olarak sonucun alınabilmesi adına öğretmenlerin atanması konusunu takip edeceklerini kaydetti.