AKP'den Gül-Babacan cephesi ile pazarlık müzakereleri

AKP'den Gül-Babacan cephesi ile pazarlık müzakereleri

AKP'den kopan Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi'ni kurarken Ali Babacan'ın ise ocak ayında partisini ilan etmesi bekleniyor. Kulislerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP'li yetkililerin özellikle Babacan'ı ikna turları yaptığı yazılıp çiziliyor.

Günboyu gazetesi yazarı Fatih Ergin, AKP'nin bir süredir Abdullah Gül-Ali Babacan cephesi ile pazarlık hâlinde olduğunu ileri sürüyor.

"İki taraftan elçiler bir araya geliyor" diyen Ergin, "AKP cephesi başlangıçta 'bu işten vazgeçin' noktasındaydı ama görüşmeler pazarlık müzakeresine evrilmiş hâlde" iddiasını öne sürüyor.

Ergin'in yazdığına göre henüz bir sonuç alınamamış ama Babacan'ın kuracağı partinin arkasındaki küresel desteğin, AKP'yi endişelendirdiği görüşü dile getiriliyor.

AKP'nin Babacan hareketini küresel destekten dolayı ciddiye aldığını söyleyen yazar, "En geç Aralık 2019 tarihinde kurulacağı belirtilen Babacan'ın partisinin Ocak 2020'ye kalmasının arkasında bu pazarlıkların da ciddi bir etkisi var. Yeni partinin kuruluşu ikinci kez ertelenirse, kimse şaşırmasın" yorumunu yapıyor.

Ali Babacan, en son T24'ten Şirin Payzın'a verdiği söyleşide Ocak 2020'de partinin kurulmuş olacağını belirtmiş ve bu yoldan vazgeçmelerinin asla söz konusu olamayacağının altını çizmişti.