İran'dan ABD'ye: Ya askerlerinizi toplayın ya da tabut siparişi verin!

İran'dan ABD'ye: Ya askerlerinizi toplayın ya da tabut siparişi verin!

İran Devrim Muhafızları Komutanları Kasım Süleymani'nin Bağdat'ta ABD tarafından düzenlenen suikastte öldürülmesinin ardından yaptığı açıklamada 'ABD ya askerlerini toplasın gitsin ya da tabut siparişi versin' dedi.

İran'ın bölgedeki en önemli komutanı olan Devrim Muhafızları Komutanı Tuğgeneral Kasım Süleymani'nin ABD tarafından Irak'ta suikast sonucu öldürülmesinin ardından İran cephesinden peş peşe sert açıklamalar geliyor.

İran Dışişleri Bakanlığı'nın 'ABD'nin haydutça adımlarının karşılığını vereceğiz' açıklamasının ardından, İran Devrim Muhafızları'ndan da bir açıklama geldi.

TRT Haber'de yer alan habere göre İran Devrim Muhafızları "ABD ya askerlerini toplasın gitsin ya da tabut siparişi versin" şeklinde açıklama yaptı.

İran Devrim Muhafızları Ordu Sözcüsü Ramazan Şerif ise, Devrim Muhafızları ile bölgedeki müttefiklerinin bugünden itibaren yeni bir aşamaya geçeceğini ve ABD ile İsrail'in sevincinin "mateme dönüşeceğini" söyledi.

İranlı generalin öldürülmesinin intikamını "kesinlikle" alacaklarını aktaran Şerif, sevincin mateme dönüşmesinin uzun sürmeyeceğini söyledi.