Akşener’den AKP’nin HDP ziyaretine ilk yorum: ‘Açılımcılar kumpanyası’ seyirciyle

İYİ Parti lideri Meral AK Parti heyetinin HDP'ye yönelik ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada, "'Açılımcılar kumpanyası' yeniden seyircisiyle buluşuyor" dedi.

Akşener’den AKP’nin HDP ziyaretine ilk yorum: ‘Açılımcılar kumpanyası’ seyirciyle

Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Akşener, AK Parti heyetinin Meclis'te HDP'yi ziyaret etmesine ilişkin yaptığı yorumda, "'Açılımcılar kumpanyası' yeniden seyircisiyle buluşuyor! Kumpanyacılar en sonunda merdiven altlarında yürüttükleri sufle çalışmasını bırakıp kamuoyuna resim verme aşamasına geldiler. Kumpanya afişi ve basın bülteni, şöyle olmalı: 'Cumhuriyete karşı, el ele, omuz omuza'" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti’nin  Ankara milletvekili Durmuş Yılmaz ile Erzurum milletvekili Naci Cinisli Beyler’in, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığına, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan 16 milyon öğrenciye günde 1 öğün yemeğin, okullarda ücretsiz olarak verilmesinin teklifi verdiğini hatırlatan Akşener, “ Çünkü memleketimizde çocuğunu okula kahvaltısız göndermek zorunda kalan annelerimizin feryadını dinledik. Çünkü çocuğunun cebine harçlık koyamadığı için kahrolan babalarımızın çaresizliğini dinledik. Çünkü ailesinden harçlık istememek için aç kalmayı göze alan çocuklarımızın acılarını dinledik. Peki Cumhur İttifakı ne yaptı? Her zamanki gibi, yine teklifimizi reddetti. Oysaki 16 milyon öğrencimiz için talep ettiğimiz miktar, öğrenci başına yaklaşık 22 lira, yani 1 dolardan biraz daha fazlaydı. Yani bu iktidar, bizim çocuklarımıza, 1 doları bile çok gördü! Allah’ın izni, milletimizin de teveccühüyle, İYİ Parti iktidarında ilk işimiz çocuklarımıza günde 1 değil 2 öğünü de okullarda ücretsiz olarak sunacağımız, Rüzgârgülü Projemizi hayata geçirmek olacak” dedi.