Erdoğan'dan 'Irak-Suriye' mesajı: Türkiye huzura eremez

Erdoğan, "Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyindeki bataklıklar kurutulmadan Türkiye huzura eremez" dedi.

Erdoğan'dan 'Irak-Suriye' mesajı: Türkiye huzura eremez

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti 31. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından bazı satır başları şöyle: 

 Filistin davası ve Gazze'deki katliam her zamanki gibi kampımızda gündemimizin en üst sırasındaydı. Filistin halkı 76 yıldır zulme maruz kalıyor, toprakları gasbediliyor. Biz Filistinli kardeşlerimizin nasıl zorlu önemli ve kahramanca mücadele verdiklerini gayet iyi biliyoruz. Hamas ve Filistin halkı sadece kendi topraklarını savunmuyor, Anadolu'yu da savunuyor.

Bölgemizi ve tüm dünyayı felakete sürükleyen Netanyahu denen bu barbara, bu hayduda, gözünü kan bürümüş bu muhterise artık dur denilmelidir." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyindeki bataklıklar kurutulmadan Türkiye huzura eremez, kendini güvende hissedemez." şeklinde konuştu.

 Erdoğan, "Yeni anayasa konusunda samimiyiz, uzlaşıya açığız. Bu meselenin siyasi bilek güreşine çevrilmesini doğru bulmuyoruz. En geniş mutabakatla Türkiye'yi darbe anayasası ayıbından hep beraber kurtaralım." dedi.

 Erdoğan, "Şimdi hep beraber yeni şeyler söylememiz, milletimize umut aşılamamız, milletimizin dertlerine derman olacak bir yol haritası koymamız gerekiyor. Enflasyon sorununu mutlaka çözeceğiz. Tek haneli enflasyon oranlarını inşallah yakalayacağız. Bunu geçmişte başardık, inşallah tekrar başaracağız." dedi.

Erdoğan, "Dört yıllık seçimsiz dönemi Türkiye için tam anlamıyla bir icraat, eser ve hizmet seferberliğine dönüştürmeyi amaçlıyoruz." diye konuştu.