Kürt Seçmen İstanbul'da İmamoğlu'na Oy Verecek Mi?

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, İstanbul'daki yerel seçimde Kürt vatandaşların tutumu hakkında, “Ben İstanbul halklarının en doğru kararı vereceğine inanıyorum” dedi.

Kürt Seçmen İstanbul'da İmamoğlu'na Oy Verecek Mi?

AK Parti’nin İBB Başkan adayı Murat Kurum’u “rantçı” olarak suçlayan Hatimoğulları, "Anladığı tek iş şantiye ve rantiye olan bir aday" dedi.

Hatimoğulları, Gazete Duvar'dan Ceren Bayar'ın sorularını cevapladı.

"İBB Başkanı ve CHP adayı Ekrem İmamoğlu'na Kürt seçmen oy verir mi" sorunu yanıtlayan Eş Başkan Hatimoğulları, “İstanbul'da inanılmaz bir hayat pahalılığı ve yoksullaşma söz konusu. Öte yandan Kanal İstanbul tepkisi çok büyük. Kanal İstanbul Erdoğan'ın öyle kolay vazgeçeceği bir proje değil. Çünkü bu proje bir rant kapısı. Aynı zamanda Montrö Sözleşmesi'ni de ilgilendiren bir proje. Yani siyasal ve stratejik anlamı var. Tüm bunların yanında deprem İstanbul için çok büyük bir tehlike. Bu tehlike bu kadar yakınken rantçı bir ismi aday yapıyorsunuz. Anladığı tek iş şantiye ve rantiye olan bir aday. Tablo böyleyken ben İstanbul halklarının en doğru kararı vereceğine inanıyorum” diye konuştu.

“AKP, Kürt halkına 1 Nisan sonrası için bir hayal satıyor”

Kürt siyasetinin simge isimlerinden Leyla Zana'nın Diyarbakır Newrozu'ndaki konuşması hakkında konuşan Hatimoğulları şöyle devam etti:

"AKP, Kürt halkına 1 Nisan sonrası için bir hayal satıyor. Bunu bir seçim propagandası olarak uyguluyor. '1 Nisan'dan sonra çözüm süreci başlayabilir', '1 Nisan'dan sonra bir şeyler olabilir' mesajını üstü örtük bir biçimde veriyor. Bölgede böyle bir algı yaratıyor. Bölgede çözüm umudu yaratarak bölgedeki rakibi olan DEM Parti'nin tabanına hitap etmeye çalışıyor. Oysa Kürt sorunu 40 yıldır devam ediyor. Kürt halkı çok acı çekti, Türkiye halkları çok bedel ödedi. AKP de Kürt sorununu seçimden seçime hatırlıyor ve bu dönem de bunu kendi lehine bir propagandaya dönüştürmeye çalışıyor.”

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, çözüm süreci tartışmaları ve yaklaşan yerel seçimler hakkında  konuştu.