Altan Tan çözüm sürecini anlattı: Öcalan devletle anlaşmıştı...

"Yeni çözüm süreci" tartışmalarının ateşlendiği şu günlerde eski HDP Milletvekili Altan Tan, "Çözüm sürecinde Öcalan, devletle anlaşmıştı. dedi

Altan Tan çözüm sürecini anlattı: Öcalan devletle anlaşmıştı...

1 Ekim'deki TBMM açılış töreninde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Partililerle el sıkışmasının ardından 8 Ekim'deki grup toplantısında, "Uzattığım el, milli birlik ve kardeşliğimizin mesajıdır" demesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Cumhur İttifakı'nın uzattığı elin değerinin muhatapları tarafından da layıkıyla anlaşılmasını ümit ediyoruz" sözleriyle Bahçeli'yi desteklemesi “Yeni çözüm süreci mi?” tartışmasını başlattı.

Daha sonrasında Amberin Zaman, İmralı Cezaevi’nde tutulan Abdullah Öcalan ile doğrudan görüşmesine izin verildiğini yazdı.

Amberin Zaman’a konuşan ve hükümetin “Kürt dosyasını yakından bilen” üç kaynaktan biri, “Öcalan, Kandil Dağı’ndaki PKK liderlerine silahlarını bırakmayı müzakere etmenin zamanının geldiğini söylediğini” aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk ve Sırbistan ziyaretlerinin dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Parti Eş Başkanları ile tokalaşmasına ilişkin konuştu. Erdoğan, Bahçeli’nin bu adımını olumlu ve anlamlı bulduklarını belirterek, “Cumhur İttifakı’nın uzattığı bu elin değerinin anlaşılmasını isteriz” dedi.

Kürt siyasetinde muhafazakar kimliğiyle ön plana çıkan Altan Tan, Medyascope'a konuk oldu. Tan, "Çözüm sürecinde Öcalan, devletle anlaşmıştı. Başkanlık sistemini ve Erdoğan'ı destekleyecekti, silahlar susacaktı. Bu konuda anlaşılmıştı. Bunun aksini iddia eden varsa çıksın" dedi.