'Doktor dövüyoruz' diyen kadın hakkında takipsizlik kararı

Samsun'da bir sokak röportajında, "Şu an biz doktor dövüyoruz. Şu an doktorları beğenmiyoruz doktor dövüyoruz. O rahatlıktayız. Daha bunun ötesi mötesi yok” diyen kadın hakkında takipsizlik kararı verildi.

'Doktor dövüyoruz' diyen kadın hakkında takipsizlik kararı

Kısa Dalga'dan Esra Tokat'ın haberine göre, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, bir sokak röportajında, seçimleri değerlendiren bir kişinin “Sonuna kadar Reis…. Şu an biz doktor dövüyoruz. O rahatlık, daha bunun ötesi mötesi yok” sözlerine karşı yapılan suç duyurusu sonunda takipsizlik kararı verdi.

“Talihsiz bir açıklamadan ibaret”

Savcılık, kişinin kimliğini bile araştırmadan verdiği kararın gerekçesinde, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti meşrulaştıran bu sözlerin suç oluşturmadığını, “talihsiz bir açıklamadan ibaret olduğunu” savundu.

“Şu an biz doktor dövüyoruz”

Seçimlerden önce “Mikrofondasın” isimli Youtube kanalında ismi öğrenilemeyen bir kişiyle Samsun’da yapıldığı anlaşılan bir röportaj yayınlandı. Bu kişi, seçim sürecini değerlendirdiği röportajda, “Sonuna kadar Reis. Neler yaptı, neler etti, Bir 25 sene öncesini hatırlamazsınız siz. Benim eşim devlet hastanesinde çalışırken, sigortada ben çocuğumu gösteriyordum. Birimiz bir kuyrukta, birimiz diğer kuyrukta. Doktor beni azarladı, hadi yürü git fakültede uğraş dedi. Böyle bir muamele görüyorduk. Şu an biz doktor dövüyoruz. Şu an doktorları beğenmiyoruz. Doktor dövüyoruz. O rahatlık, Daha bunun ötesi mötesi yok” ifadelerini kullandı.