Trump: Kürtleri seviyorum

CNN International, Suriye Demokratik Konseyi’nin Başkanı İlham Ahmed’in ABD’de yaptığı görüşmede Trump’ın Kürtlere ‘Sizi seviyorum’ dediği ifade edildi.

Trump: Kürtleri seviyorum

CNN International, Suriye Demokratik Konseyi’nin Başkanı İlham Ahmed’in ABD’de yaptığı görüşmede Trump’ın Kürtlere ‘Sizi seviyorum’ dediği ifade edildi.

ABD Başkanı Donald Trump, 19 Aralık’ta “Artık IŞİD sona erdi” diyerek Suriye’den çekilme kararı aldıklarını duyurmuştu. ABD’nin kararı üzerine Türkiye, Fırat’ın doğusuna yönelik operasyon planını askıya almıştı. Ancak ABD Başkanı Trump, Türkiye’nin Kürtlere yönelik hareket etmemesi konusunda uyarıda bulunmuş ve güvenli bölge kurulmasını istemişti. Bunun yanı sıra Rojava’ya ek ABD askeri gönderilmişti. Bu gelişmelerin yanı sıra  ABD tarafından davet edilen Suriye Demokratik Konseyi Eş Başkanı İlham Ehmed, Washington temasları sırasında Başkan Donald Trump ile görüştü. Görüşmede Trump’ın Kürtler için güvenli bölge kuracağını yinelediği belirtildi.

“Güvenli bölge kurulacak”

ABD Başkanı Donald Trump, Washington’a davet edilen Suriye Demokratik Konseyi Eş Başkanı İlham Ehmed arasında kısa bir görüşme gerçekleşti. Amerikanın Sesi Muhabiri Mutlu Civiroğlu sosyal medya hesabından görüşmeye ilişkin fotoğraf paylaştı. Görüşmede Trump’ın Kürtler için güvenli bölge kuracağını yinelediği belirtildi.

CNN International’ın da bugün servis ettiği haberinde, görüşme Washington’daki Trump International Hotel’de pazartesi akşamı gerçekleşti. CNN, Trump’ın İlham Ahmed’e “Kürtleri seviyorum” dediğini duyurdu.

Habere göre, Ahmed hafta boyunca Washington’da temaslarda bulunacak, Trump yönetiminden yetkililer ve Kongre üyeleri ile buluşacak. İlham Ahmed’in Trump’la bir araya geldiği gün de Kongre üyeleriyle otelde yemek yediği, o sırada bir bağış toplantısı için orada olan ABD Başkanı’nın yanlarına uğradığı ve 10 dakikalık bir sohbet gerçekleştiği belirtildi. CNN, görüşmenin bu şekilde yapılmasını ‘alışılmadık’ sıfatıyla aktardı.