Arap koalisyonundan dikkat çeken İran iddiası!

Yemen’de meşru hükümeti destekleyen Arap Koalisyonu, Hudeyde Limanı’nın İran balistik füzelerinin kaçakçılık ve toplama merkezi haline geldiğini açıkladı.

Arap koalisyonundan dikkat çeken İran iddiası!

Şarkul Avsat'ta yer alan haberde, Arap Koalisyonu tarafından yapılan açıklamada, Koalisyon Sözcüsü Tuğgeneral Turki el Maliki’nin Cumartesi günü Suudi Arabistan ve Türkiye saati itibariyle 16.00’da düzenleyeceği basın toplantısında, Husilerin, Hudeyde ve Salif limanlarını askeri amaçlı kullandığına dair kanıtlar sunacağı bildirildi.

Koalisyon günün erken saatlerinde, Yemen’in başkenti Sana’nın güneydoğusunda yer alan el-Beyda valiliğindeki es-Savadiye Kampı’nda Husi milis üyelerinin varlığına dair kanıtlar yayınladı.

Açıklamada, Husi milislerin es-Savadiye Kampı’nda silah depolayıp naklettikleri ve gümrüklerde siviller ve nakliye kamyonlarını kalkan olarak kullandıkları aktarıldı.

Öte yandan Marib cephesinde son 24 saat içerisinde Husi milislere yönelik 28 operasyon düzenlendiğini açıklayan Koalisyon, 150 Husi milisin etkisiz hale getirildiği ve 19 askeri aracın da imha edildiği bilgisini verdi. Ayrıca, son 24 saat içerisinde Şebva’daki Husi milislere yönelik 35 operasyon düzenleyen Arap Koalisyonu, 240 milisin etkisiz hale getirildiğini ve 25 askeri aracın ise imha edildiğini kaydetti.