Asuri-Kildani temsilcisi: Kaderimiz Kürdistan'ın kaderine bağlı

Asuri-Kildani temsilcisi: Kaderimiz Kürdistan'ın kaderine bağlı

Kürdistan Bölgesi’nde yaşayan Asuri ve Kildanililer Kürdistan Bölgesi’nin bağımsızlı referandumun tüm bileşenlerin geleceğinin garanti altına alınacağı görüşünde.

Kürdistan Asuri-Kildani halklarının temsilen kurulan Beytul Nehrin Partisi Genel Sekreteri  Romyo Hekari Kildani ve Asuri halkları olarak, Kürdistan’ın bağımsızlık referandumuna ilişkin görüşlerini Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’ye ilettiklerini söyledi.

Kürdistan halkının her zaman zulüm gördüğünü belirten  Hekari,  ‘‘Irak’ta evlerimizin viran edilmesi dışında bir geleceğimiz olmadı. Bize düşen hep ezilmek oldu. Kürdistan halkının önemli bir bileşeni olan Asuri ve Kildani halkları, Kürdistan’ın referandum ve bağımsılığını destekliyor. Eylül ayında gerçekleşecek referanduma büyük bir coşkuyla katılacağız’’ dedi.

Romyo Hekarî Kürdistan’da yaşayan halkların geleceğine ilişkin ise şunları belirtti: ‘‘Biz Kürdistan’ın en kadim halklarındanız. Bizim kaderimiz Kürdistan’ın kaderine bağlıdır. Bu değişim projesinde önemli bir rol üstlenmek istiyoruz.’’

Romyo Hekarî, Kürdistan Bölgesi siyasi idaresinden, Kürdistan Bölgesi’nin devlet olması halinde yazılacak Anyasa’da Kildani ve Asuri halklarının haklarının garanti altına alınmasını ve  Kürdistan'ı oluşturan bir ulus olarak tanımlanmasını istedi.