Neçirvan Barzani'den Kürdistan Bayrak Günü mesajı

Başkan Neçirvan Barzani, Kürdistan Bayrak Günü vesilesiyle düzenlenen törende, “Bugün hissettiğimiz gurur, bizi daha büyük hedeflere, daha büyük başarılara, ortak ruh ve tutkuya, vatana ve Kürdistan'da yaşayan herkese karşı ortak sevgiye teşvik etsin” dedi.

Neçirvan Barzani'den Kürdistan Bayrak Günü mesajı

17 Aralık Kürdistan Bayrak Günü vesilesiyle başkent Erbil’de Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’nda resmi bir tören düzenlendi.

Törene, Başkan Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi Başkan yardımcıları da katıldı.

Burada bir konuşma yapan Barzani, şehit ailelerinin, Peşmerge ve güvenlik güçlerinin ve dünyanın her bir köşesinde bulunan Kürdistanlıların Bayrak Günü’nü kutladı.

“Kürdistan Bayrağı Günü’nde kutsal bayrağımızı en yüksekte dalgalandıralım ki bu halkımızın varlığı ve birliğinin gücünü bize hatırlatsın” diyen Barzani, Kürdistan bayrağının şehitlerin kanıyla, Kürdistan'ı vatanı olarak gören herkesin mücadele ve birlikte yaşama iradesiyle oluşan güzel bir tablo olduğunu söyledi.

Barzani, şu ifadeleri kullandı:

“Bayrağımızın renkleri zihinlerimizde yüce irade ve değerlerimizi canlandırsın. Beyaz, adalet, barış ve bir arada yaşama arzusudur. Yeşil yaşama, devam etme ve mücadele etme arzusudur. Kırmızı, direniş iradesi ve Kürdistan özgürlük hareketi şehitlerinin kanının kutsallığıdır. Bayrağımızdaki sarı güneş, kendi kaderini tayin hakkının umudu, özlemi ve temelinin mayası olsun.

 Bu bayrak, tek bir vatanı sembolize ederken aynı zamanda nerede olursa olsun bu ülkenin gönüllerini Kürtlere ve diğer tüm topluluklara bağlıyor. Bu nedenle bugün bayrağın göndere çekilmesi zihnimizdeki sözleşmeyi tazelesin ki bölünmeleri aşalım, farklılıklarımıza saygı duyalım ve Kürdistan'da yaşayan herkesin umudu olacak bir ulusu hep birlikte inşa edebilelim. Kürdistan'ın bölge ve dünya halkları arasında bir arada yaşama ocağı ve hoşgörü örneği olmasını diliyorum.

Bayrağımız ortak özlemlerimizin, zorluklarla yüzleşmenin ve engelleri aşmanın simgesidir. Hepimiz için daha parlak bir geleceğe olan bağlılığımızı simgeliyor.

Bayrağı sonsuz göklerde dalgalandırdığımızda beraberinde cesaretimiz de artsın. Bize hep birlikte verdiğimiz mücadelemizde var olan sonsuz potansiyeli hatırlatsın.

Bugün hissettiğimiz gurur, bizi daha büyük hedeflere, daha büyük başarılara, ortak ruh ve tutkuya, vatana ve Kürdistan'da yaşayan herkese karşı ortak sevgiye teşvik etsin. Ortak kimliğimizin simgesi olan bu birleştirici çatı altında milletimizin büyüklüğünü tarihin sayfalarına kaydetmek için hep birlikte daha güçlü ve daha tutkulu bir şekilde ilerleyelim.

Bu günde, bu bayrağın gölgesinde özgürlük uğruna canını veren her ölümsüzün aziz ruhlarına selam olsun.

Bu bayrak altında halkımızın hayallerini gerçekleştirmek için her türlü çabayı gösterenlere selam olsun. Vatanın refahı ve başarısı için bugüne kadar da durmadan çalışan ve mücadelesinden vazgeçmeyen kahraman Peşmergelere selam olsun.

Bu bayrağın gölgesinde ülkemizin daha iyi bir geleceğa sahip olması için mücadele eden, çalışan herkese selam olsun.”