Şengal’de durum normale döndü, resmi daireler açıldı

Irak güvenlik güçleri ile PKK’ye yakılığı ile bilinen Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) arasında yaşanan gerginliğin ardından Şengal’de durum bugün normale döndü. Öte yandan Irak hükumetine bağlı resmi kurum ve kuruluşlar bir kez daha işbaşı yaptı.

Şengal’de durum normale döndü, resmi daireler açıldı

Şengal’de PKK’ye yakınlığı ile bilinen “Özerk Yönetim”, ilçede Irak hükumetine bağlı tüm kurum ve kuruluşlarının yanı sıra uluslararası kurumlara ait ofislerin çalışmalarını durdurmaları konusunda uyarmıştı.

Uyarının ardından dün resmi kurumlar açılmazken, öğleden sonra yaşanan olaylarda YBŞ’liler ile Irak güvenlik güçleri karşı karşıya gelmiş ve bazı kişiler yaralanmıştı.

Rudaw'da yer alan habere göre, ilçede bugün itibariyle durumun normale döndüğünü ve resmi kurumların açıldığını bildirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait SİHA’lar 7 Aralık günü de Xanesor'da bir aracı da hedef almış, araçta bulunan Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) komutanlarından “Dijwar” kod adlı “Şengal Özerk Yönetimi Yürütme Konseyi” Eşbaşkanı Merwan Bedel Hacı (Dijwar) hayatını kaybetmişti.

Savaş uçakları dün akşam da Şengal’de PKK’ye yakınlığı ile bilinen “Xanesor Halk Meclisi”ni bombalamıştı.