Avrupalı gençler bağımsızlık referandumuna desteklerini açıkladılar

Avrupalı gençler bağımsızlık referandumuna desteklerini açıkladılar

Belçika’nın başkenti Brüksel’de dün (20 Haziran) toplanan Avrupa Demokrat Gençlik Topluluğu Yönetim Kurulu üyeleri, Kürdistan’ın bağımsızlık referandumunu desteklediklerini açıkladı.

Oy birliğiyle bağımsızlık referandumunun desteklenmesinin kabul edildiği belirtilen Avrupa Demokrat Gençlik Topluluğu Yönetim Kurulu açıklamasında, “Her vatandaş, kendi kaderini tayin etme noktasında karar verme hakkına sahiptir. Dolayısıyla biz de Kürt halkının taleplerini anlayışla karşılıyor bağımsızlık referandumuna desteklerimizi sunuyoruz.” ifadesi kullanıldı.    

Açıklamada ayrıca Irak hükümetine de çağrıda bulunuldu ve Bağdat’ın, bağımsızlık referandumunun neticesinin gereğini yapması gerektiğinin altı çizildi.

Kürdistan Peşmergesinin terör örgütü DAİŞ’e karşı sergilediği üstün mücadele ve verdiği bedellerden de bahsedilen ve “Peşmerge, bölgedeki bütün milletlerin ve inançların koruyucusu oldu.” denilen Avrupa Demokrat Gençlik Topluluğu açıklamasında, Kürdistan’ın, bütün farklı inanç ve kültürlerin bir arada, barış içinde yaşadığı bir model olduğu vurgulandı.