Avukatlar Ankara’da Yargıtay’a yürüyüş başlattı

Ankara Barosu’na kayıtlı avukatlar; Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasını protesto etmek için Sıhhiye Adliyesi’nden Ahlatlıbel’de bulunan Yargıtay’a doğru yürüyüşe başladı.

Avukatlar Ankara’da Yargıtay’a yürüyüş başlattı

Yürüyüş tamamlandığında avukatlar cüppeleriyle birlikte 14 kilometrelik bir güzergahı katetmiş olacaklar.

Ankara Barosu avukatlarının, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına tepki göstermek için bugün ellerinde Anayasa ve sırtlarında cübbeleriyle Sıhhiye Adliyesi’nden Yargıtay’a kadar devam edecek yürüyüşü başladı.

Sıhhiye Adliyesi'nde basın açıklaması yapan Ankara Baro Başkanı Mustafa Köroğlu, şunları söyledi:

"Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmadığı bir yerde hukuktan bahsedemezsiniz. Kurallardan bahsedemezsiniz. Hukukun kurallarının olmadığı yerde de bir toplum düzeninden bahsedemezsiniz. Yaratılmak istenen şey; hukuksuz bir düzen, belki de bir rejim değişikliği ve bunu Anayasa eliyle yaratmak istemek. Buna ortam hazırlamalarına izin vermiyoruz.

Vatandaşların şunu anlaması lazım; bu mücadele sadece avukatların mücadelesi değil, bir anayasa mücadelesi. O yüzden temel hak ve özgürlükleri için onların da sesini çıkarması lazım. Olup bitenin farkında olmaları ve onların da bu yürüyüşe katılmaları lazım. O yüzden lütfen halk da artık sesini çıkarsın.

Neden yürüyoruz? Çünkü yürümek zorundayız, çünkü avukatlık mesleği bir mücadele mesleğidir. Son birkaç gündür, özellikle iki yüksek mahkemenin vermiş olduğu kararlar üzerinden bu ülkenin hukuk tarihine sürülmüş kara lekeye dikkat çekmek ve hukuk üzerinden siyasetin, Anayasa'yı tasfiye etmesine izin vermeyeceğimizi göstermek için yürüyoruz.”