Ayn el-Esad askeri üssüne ağır ve hafif silahlarla saldırı

ABD'nin Irak'taki askeri üssü Ayn el-Esad’a ağır ve hafif silahlarla saldırı düzenlendiği aktarıldı. Saldırının arkasında Irak İslami Direniş adındaki Şii milis grubunun olduğu öğrenildi.

Ayn el-Esad askeri üssüne ağır ve hafif silahlarla saldırı

Amerika Birleşik Devletler (ABD) ve IŞİD’e Karşı Uluslararası Koalisyon Güçleri’nin konuşlandığı Anbar’daki Ayn El-Esad askeri üssüne ağır ve hafif silahlarla saldırı düzenlendi.

Irak İslami Direniş Hareketi çerçevesinde faaliyet veren Zafirin Grubundan yapılan açıklamada, Ayn El-Esad askeri üssüne saldırı düzenlediklerini belirtti. Saldırıya ilişkin ABD’den henüz bir açıklama yapılmadı.

Zafirin Grubunun açıklamasında, Ayn el-Esad askeri üssünün çevresinde nöbet kulelerine bazuka (RPG) ile saldırı gerçekleştirdiklerini ardından hafifi silahlarla askerler ile Zafirin Grubuna mensup milisler arasında çatışma çıktığı aktarıldı.

Çıkan çatışmada Zafirin Grubundan bir kişinin öldürüldüğü ifade edilirken, ABD askerleri arasında da ölü ve yaralı olduğu iddia edildi. Ancak olaylara ilişkin ABD’den bir açıklama yapılmadı.

Dün de Irak’taki Ayn el-Esad hava üssüne düzenlenen saldırıda 8 ABD personelinin yaralandığını belirtilmişti.

CENTCOM’dan dün Rûdaw'a yapılan açıklamada, İran destekli milislerin dün gece Irak’ın Anbar vilayetindeki Ayn el Esad hava üssündeki ABD ve Uluslararası Koalisyon güçlerine kısa menzilli balistik füzeler ateşlediğini söyledi. Açıklamada olayda 8 ABD personelinin yaralandığı ve üste hafif hasar meydana geldiği aktarılmıştı.