Babacan’a ‘Neden Kürdistan bayrağı paylaştınız’ sorusu

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Youtube üzerinden yayın yapan “Babala TV” isimli programda, “Kürdistan Bölgesel Yönetimi Irak’ın Anayasası'nda yer alan bir bölge ve bayrakları var. Biz bunları yok mu sayacağız?” dedi.

Babacan’a ‘Neden Kürdistan bayrağı paylaştınız’ sorusu

Bir genç programda DEVA Lideri Babacan’a, DEVA Partisi’nin sosyal medya hesabında, deprem sırasında yardıma gelen ülkeler için paylaşılan teşekkür mesajı görselinde Kürdistan bayrağının yer alamasına tepki gösterdi.

Söz konusu genç Babacan’a, “Depremde birçok yardım eden ülke oldu. Siz de bununla ilgili bir post attınız. Bir de fotoğraf paylaştınız. Eğer dikkatli bakarsanız sağ üst köşede sözde Kürdistan bayrağını göreceksiniz. Bu tablonun içinde neden İsrail yok da sözde Kürdistan bayrağı var? Bununla ne amaçladınız” sorusunu yöneltti.

Babacan da Kürdistan Bölgesi’nin Irak Anayasası'nda yer alan bir bölge olduğunun altını çizerek, “Bütün ülkelerin bayraklarını eksiksiz olarak oraya yerleştirdik. Bu bir. İkincisi Kürdistan Bölgesel Yönetimi Irak’ın Anayasası'nda yer alan bir bölge ve bayrakları var. Oradan da yardım geldi. Ben bizzat gördüm. Özellikle sınıra yakın yerlerde Barzani Yardım Vakfının ambulanslarını, araçlarını bizzat gördüm. Onların da kendi bayrakları var. İnsanı bir konuda yardıma gelmiş. Ee bayrakları varmış, biz de koymayacakmışız... Öyle bir düşünce yok. Arkadaşlar, bakın siyaset öyle bir şey ki... Siyaset yapmayı ya da siyasete girmeyi insanlıktan çıkma olarak değerlendiriyorlar. Biz hem siyaset yapacağız hem de önce insan olacağız. İnsani yardım söz konusu olduğunda herkes birbirine yardımcı olacak” cevabını verdi.

“Erbil'deki başkonsolosluk ne arıyor orada?”

DEVA Genel Başkanı Babacan, söz konusu genç tarafından “Kürdistan diye bir ülke yok” ifadesinin kullanılması üzerine de şu değerlendirmeyi yaptı:

“Irak bizim resmi ilişkilerimizin olduğu bir ülke değil mi? Irak'ta Bağdat'ta bizim büyükelçimiz yok mu? Bizim Erbil'de başkonsolosluğumuz yok mu? Erbil'deki başkonsolosluk ne arıyor orada? Niye bizim başkonsolosluğumuz var (orada)? Ne olursa olsun biz doğruyu söylemek zorundayız. Yani Mesut Barzani’yi Diyarbakır'da mitingde karşılayan, kol kola giren Erdoğan değil miydi? Erbil'de bir bayrak yok mu? Biz bunları yok mu sayacağız? Seçim geliyor diye aklımızı kaybedemeyiz. Seçim geliyor diye biz doğru bildiğimizden şaşmayız.”