AK Partili Galip Ensarioğlu: Devlet, sürekli Öcalan'la görüşüyor

AK Parti’nin Diyarbakır’da birinci sıradan milletvekili adayı gösterdiği Galip Ensarioğlu, “Devlet, Öcalan ile sürekli görüşüyor ancak PKK silah bırakırsa yeni bir süreç kurgulanabilir” dedi.

AK Partili Galip Ensarioğlu: Devlet, sürekli Öcalan'la görüşüyor

Medyascope'tan Ferit Aslan'a konuşan Galip Ensarioğlu, hiçbir siyasi iktidarın ve liderin niyet etmediği barışçıl çözüm yöntemlerini AK Parti ve Erdoğan’ın denediğini söyledi.

“Kürtler adına verilmiş bir karar değil”

Ensarioğlu, çözüm süreci ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Yani Ada’ya milletvekilleri gidiyordu. MİT gidip genel merkezlerinde onlara mektup veriyordu. Oradan Kandil’e taşınıyordu. Kimse bunları hayal edemezdi bu ülkede. Bütün bu iradeyi gösteren bir lidere o iradeyi gösterdiği günlerde dahi düşmanlık edip ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ deyip, ‘Katil Erdoğan’ deyip, yani kendinizin varlık sebebi saydığınız, Türkiye’nin de en önemli meselesi için çözüm iradesi ortaya koyan ve bu işte bu iradeyi çözecek olan senin de paydaş olduğun meselede çözümü yapacağın iktidarı ve onun liderini hedef alıp adeta her gün yandan bıçaklıyordunuz ve bugün buna ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ diyorsunuz ama Kürt sorununun sebebi olan o kurucu irade, o İttihat ve Teraki anlayışının temsilcisi olanları ‘Başkan yaptıracağız’ diyorsunuz ve Kürtler adına siyaset yapanlar bunu söylüyor. Bu çelişki başlı başına incelenmesi gereken bir şeydir. Bu Kürtlerin hayrına olmayan bir şeydir. Kürtler adına verilmiş bir karar değil.”

“Devlet sürekli Öcalan’la görüşüyor”

AK Parti’nin seçim öncesi İmralı’ya heyet gönderdiği iddialarıyla ilgili de konuşan Ensarioğlu, şunları kaydetti:

 “Devlet sürekli Öcalan’la görüşüyor. Öcalan çözüme katkı sunmak istediği zaman, Türkiye’nin birliğine, bütünlüğüne, bu silahlı şiddetin son bulması için eğer bir katkı sunmak istiyorsa ve buna devlet de inanıyorsa bu tür görüşmeleri sürdürür ancak bugün itibariyle bunun koşullarını ortadan kaldıran bizatihi HDP’nin kendisidir, Kandil’in kendisidir.”

“Öcalan’ı tecride mahkum eden bizatihi Kandil’dir”

“Öcalan’ı tecrite mahkum eden devlet değil” diyen Galip Ensarioğlu, “Öcalan’ı tecride mahkum eden bizatihi Kandil’dir, bizatihi HDP’nin kendisidir. Çözüm sürecini boşa çıkaran, sabote eden, Öcalan’ı rolünü boşa çıkaran yine kendileridir” ifadelerini kullandı.

“Ancak PKK silaha son verirse yeni bir süreç kurgulanabilir”

“Bu saatten sonra PKK silah bırakıp, Türkiye’deki silahlı varlığına son vermeden yeni bir sürecin kurgulanması siyaseten çok zor görünüyor” diyen Ensarioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ama zaten hiçbir meşruiyeti kalmamış olan Öcalan’ın, PKK’nin Türkiye’deki silahlı varlığına son verdiğini ifade etmesinden sonra ancak yeni bir süreç kurgulanabilir. Yani çözüm süreci bitmiştir. Çözüm sürecini bittiği yerden devam ettirmek mümkün değil artık. Ancak PKK Türkiye’de silahlarına son verir, varlığına son verir, yeni bir süreç kurgulanabilir. Bu süreç de eskiden olduğu gibi sadece HDP ve PKK üzerinden yürümez. Bütün Kürtler üzerinden veyahut da bütün Türkiye üzerinden yürür.”