IŞİD lideri evlendi

IŞİD Lideri Ebu Bekir el-Bağdadi, El Bablı bir kadınla evlenerek şehirdeki IŞİD üyelerini "akrabaları” ilan ettiği iddia edildi. El Bab'da yaşayanları yanına çekmeyi amaçlayan Bağdadi, komutanları arasında da kritik görev değişiklikleri yaptı.

IŞİD lideri evlendi

24 Ağustos 2016'da Türkiye'nin başlattığı Fırat Kalkanı Harekatı, El-Bab çevresinde yoğunlaştı. Fırat Kalkanı Harekatı'nda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) destekli Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) ile kenti elinde bulunduran IŞİD arasındaki çatışmalar devam ediyor.

IŞİD, Bab çevresinde sert direnişi gösterirken hemen hemen her noktaya tuzaklar yerleştiriyor. IŞİD'in, şehrin askeri komutanlığına eski Tacikistan istihbaratı mensubu Albay Ömer'i atarken, şehrin şer'i mahkemesinin başına ise Güney Kürdistanlı din adamı Ebu Abullah Kürdi'yi getirdiği iddia edildi.

IŞİD Lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin de emrindekilere Bab'ın kaybedilmemesi için kesin emir verdiği öğrenildi. Bir ay önce Bab'ın en zengin ailelerinden birine mensup Mariye isimli bir kadınla evlendiği iddia edilen Bağdadi, şehirdeki IŞİD üyelerini kendi akrabası olarak ilan etti.