Bağdat ile Kerkük arasında elektrik gerilimi

Bağdat ile Kerkük arasında elektrik gerilimi

Irak Elektrik Bakanlığı, Kerkük dahil diğer kentlerin elektriğini özelleştirdiğini açıkladı.

Özelleştirme çerçevesinde Şad ve Medine ismindeki Iraklı iki şirketle anlaşma sağlandığını duyuran bakanlık, gerçekleştirilen özelleştirme hamlesiyle kentlere 20 ile 24 saat zaman aralığında elektrik verileceğini iddia ederken Kerkük İl Meclisi karşı çıkarak bu proje ile vatandaşların ödediği elektrik maliyetlerinin çok artacağını ve kararı tanımayacaklarını açıkladı.

Kerkük elektrik idaresi, özelleştirme çerçevesinde Iraklı iki şirketin faaliyetlerinin durdurulması talebini Kerkük İl Meclisine sunması ardından konuyu görüşen il meclisi oylama sonucunda çoğunluğun oyuyla her iki Iraklı şirketin Kerkük’teki özelleştirme faaliyetlerinin durdurulması kararını onayladı.

Oylama ardından basın açıklaması gerçekleştiren Kerkük İl Meclisi üyeleri, Bağdat’ın bu tür kararlarda Kerkük yönetimi dikkate almasını ve Kerkük’le ilgili tek başına kararlar almaması gerektiğini belirttiler.

Bu tür kararların karşılıklı istişareler sonucunda alınması gerektiğini vurgulayan meclis üyeleri Bağdat’ın bu kararının uygulanmasına izin vermeyeceklerini belirttiler.