Bahçeli: Anadilde eğitim emperyalist tutsaklık

Bahçeli: Anadilde eğitim emperyalist tutsaklık

MHP lideri Bahçeli, Davutoğlu’nun anadilde eğitim çağrısına tepki gösterdi. Bahçeli, Kürtlerin başlıca taleplerinden biri olan anadilde eğitim için ‘emperyalist tutsaklıktır’ yorumunda bulundu.

Gelecek partisi Lideri Ahmet Davutoğlu’nun Diyarbakır’da yaptığı konuşmada anadilde eğitim konusunu açmasına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tepki gösterdi. “Kürt sorununu yeniden diline dolayıp anadilde eğitimden bahsetmesi emperyalist tutsaklığın ulaştığı düzeyi göstermesi bakımından skandal bir örnektir” diyen Bahçeli, muhalefet partilerini ‘zillet ittifakı’ olarak nitelendirdi.

Bahçeli yaptığı yazılı açıklama ile Davutoğlu’na şu ifadelerle yüklendi:

Marksist literatürü ortaokulda öğrenmiş kerameti kendinden menkul Serok Ahmet’in Diyarbakır’da PKK üslubuyla konuşması, sözde Kürt sorununu yeniden diline dolayıp anadilde eğitimden bahsetmesi emperyalist tutsaklığın ulaştığı hazin düzeyi göstermesi bakımından skandal bir örnektir.

Bunun yanında Ali Babacan’ın ekonomide felaket tellallığı yapması küresel tefecilerin, IMF’ci bir kafanın, teslimiyetçi bir zihniyetin sipariş eleştirileridir. Bunlara inanacak, itibar edecek hiç kimse yoktur. CHP’nin çatısı altında kendilerine ikbal arayanların zillete düşmeleri acziyettir, teslimiyettir, melanettir. Serok’un sözde Kürt sorununa vurgu yapması, CHP’nin bölücü bir kisveye bürünüp sözde Kürt sorunuyla ilgili rapor hazırlığı içinde olması içimizdeki devşirilmiş siyaset artıklarını teşhir etmiştir. Terör örgütlerine darbe vuruldukça CHP-HDP ve marjinal partiler şoka girip şuur kaybı yaşamaktadır.

 Erken seçim

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem özlemleri boşuna bir taleptir. Bu çerçevede erken seçim tartışmaları mahsurludur, sinsi ve sivri bir amaca matuftur. Bilinmelidir ki, 28.Dönem Milletvekili Genel Seçimleri 2023 yılının Haziran ayında yapılacaktır