Bakanlık onayladı: Halepçe İl sınırları belli oldu

Irak Planlama Bakanlığı, Halepçe vilayetinin idari haritasını onayladı. Buna göre, Halepçe vilayeti merkez ve dört ilçeden oluşacak.

Bakanlık onayladı: Halepçe İl sınırları belli oldu

Irak Planlama Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Muhammed Tamim prosedürlerin tamamlanmasına yönelik tedbirler kapsamında Halepçe vilayeti ile ilçe ve nahiyelerinin idari sınırlarının nihai haritasını onayladı.

Açıklamada, söz konusu teknik önlemlerin Irak Parlamentosu’nun 31 sayılı kararı ve Irak Bakanlar Kurulu'nun 31 Mart 2023 tarihli kararı uyarınca gerekli olduğuna vurgu yapıldı.

Irak Parlamentosu 3 Nisan 2023 tarihinde Halepçe'nin vilayet olmasına yönelik Bakanlar Kurulu kararını görüşmüş ve karara bağlamıştı.

Buna göre, Halepçe vilayeti il merkezinin yanı sıra Sirwan, Xurmal, Biyare ve Bemo ilçelerinden oluşacak. Halepçe’nin Irak vilayetleri içerisindeki plaka kodu ise 16 olacak.

24 Aralık 2013 tarihinde dönemin Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani, Halepçe’nin il olmasını içeren tasarıyı 12034 sayılı yazıyla dönemin Irak Başbakanı Nuri Maliki'ye sunmuştu.