Barzani Erdoğan görüşmesinde konuşulanlar

Şengal'e yönelik hava saldırısı sonrası Yıldız Mabeyn Köşkü'nde gerçekleşen görüşmede şehit düşen Peşmergeler'den dolayı üzüntüsünü dile getiren Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, olayın yanlışlık sonucu gerçekleştiğini dile getirdi.

Barzani Erdoğan görüşmesinde konuşulanlar

Atlantik Konseyi İstanbul Zirvesi'ne katılmak için Türkiye'ye giden Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani dün Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüştü.

Yıldız Mabeyn Köşkü'nde basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü.<h3>Erdoğan'dan, Peşmergeler için başsağlığı</h3>

Görüşmeye ilişkin Kurdistan Bölgesi Hükümeti resmi sayfasından yapılan açıklamada "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türk savaş uçaklarının Şengal'e düzenlediği bombardımanda şehit düşen peşmergeler için başsağlığı, yaralı peşmergelere de acil şifalar dilediği" dile getirildi.

Bombardımanın yanlış hedefe düzenlenmesinden dolayı derin üzüntü yaşadığını dile getiren Erdoğan, olayın tamamiyle yanlışlık sonucu meydana geldiğini vurguladı.

PKK karargahlarının Şengal Dağı'nda konuşlanmasının kabul edilemeyeceğini dile getiren Erdoğan, tüm tarafların girişimiyle PKK karargahlarının boşaltılması gerektiğini ifade etti.

Görüşmede Erdoğan'ın Erbil ile Ankara arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini söylediği aktarıldı. Musul operasyonu sürecinde mültecilere yapılacak yardımlar da ele alınırken Erdoğan'ın Bağdat ile Erbil arasındaki sorunlar için diyalog yöntemini vurguladığı belirtildi.

Başbakan Barzani'nin ise, görüşmede Şengal'de yaşanan olaydan dolayı derin üzüntü yaşadıklarını ve böyle bir durumun tekrar yaşanmaması gerektiğini belirttiği aktarıldı.

"PKK'nin bölgeyi terk etmesini umut ettiklerini" söyleyen Başbakan Barzani, Erbil ile Ankara arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi konusunda hemfikir olunduğunu vurguladı.