Başbakan Barzani: Kürdistan, İngiltere için bir merkez olabilir

Başbakan Barzani: Kürdistan, İngiltere için bir merkez olabilir

Başbakan Neçirvan Barzani, dün İngiltere'nin yeni Erbil Başkonsolosu Martin War ve beraberindeki heyeti kabul etti.
Başbakanlıktan yapılan açıklamada, Başbakan Barzani'nin Kürdistan Bölgesi'ne askeri ve insani yardımda bulunan İngiltere hükümetine teşekkür ederek, ikili ilişkilerin daha geliştirilmesine vurgu yaptığı belirtildi.
İngiltere hükümetinin, yatırım yapmaları için özel sektördeki şirketleri teşvik ederek Kürdistan Bölgesi'ni bir merkez haline getirebileceğini söyleyen Başbakan Barzani, Kürdistan Bölgesi'nin diyalog ve müzakere yoluyla süre gelen sorunların çözümüne hazır olduğunu kaydedere,k bu konuda İngiltere'nin rolünün önemine dikkat çekti.
Başbakanın,“İngiliz şirketleri, Irak'ın genelindeki projeler için Kürdistan Bölgesi'ni bir üs haline getirebilir” dediği açıklama da İngiltere'nin Başkonsolosu'na yeni görevinde başarılar diledi, desteğinin dile getirildiği belirtildi.
İngiltere'nin yeni Erbil Başkonsolosu Martin War ise, ülkesinin başta askeri alanda olmak üzere Kürdistan Bölgesi'ne desteğini yineleyerek, Londra ve Erbil arasındaki ilişkilerinin her alanda geliştirilmesini arzu ettiğini belirtti.
Martin War, IŞİD'e karşı mücadele gösterdikleri cesaretten dolayı Kürdistan halkı ve peşmergeyi tebrik etti.