Patates ihracatı bu yıl üç katına çıkarılacak

Erbil Tarım Genel Müdürlüğü’nden Bu yıl patates ihracatının üç katına çıkarılacağı belirtildi.

Patates ihracatı bu yıl üç katına çıkarılacak

Erbil Tarım Genel Müdürü Hemn Seyit Murat, K24’e yaptığı açıklamada, patates üretiminin arttığına dikkat çekerek, Irak’ın güney şehirlerine günde 30 ila 50 kamyondan fazla patates ihraç edildiğini söyledi.

Geçen yıl 12 bin tondan fazla patatesin Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) ihraç edildiğini anımsatan Murat, “Bu yıl patates ihracatını üç katına çıkarmayı planlıyoruz.” cümlesini aktardı.

Kürdistan Bölgesi'nde birçok fabrikanın çiftçilerle ürünlerini satın almak için sözleşmeleri bulunduğuna işaret eden Erbil Tarım Genel Müdürü, “Bundan sonra yerli patates cips üretiminde de kullanılak.” ifadesini kullandı.

Hükümetin çifçilere verdiği desteklere değinen Hemn Seyit Murat, “Güzel bir mahsul elde etmeleri için çiftçilere gübre ve tohumlar verilecek. Kürdistan Bölgesi'nde tarım sektörüne tam destek veren 9’uncu kabinenin çalışmaları sayesinde yerli üretim her geçen gün artıyor.” dedi.

Ekim 2023’te Kürdistan Bölgesi’nde üretilen 100 ton patates Suudi Arabistan’a ihraç edilmişti.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti, 10 bin ton patates ürünü ihraç etmek amacıyla BAE’li firmalarla bir sözleşme imzalamıştı. /K24