Başbakan Mesrur Barzani, General Eric Hill’le bir araya geldi

Başbakan Mesrur Barzani, General Eric Hill’le bir araya geldi

Başbakan Mesrur Barzani, Koalisyon güçleri ile yaptığı görüşmede  IŞİD’in Kürdistan Bölgesi idaresi dışında kalan Kürdistani bölgelerdeki hareketliliği ve Kürt çiftçilere yönelik saldırılarından endişe duyduklarını dile getirdi.

Başbakan Mesrur Barzani bugün, IŞİD Karşıtı Uluslararası Koalisyon’un Özel Harekat Genel Komutanlığı Ortak Görev Gücü Komutanı General Eric Hill’le bir araya geldi.

Irak ve bölgenin durumunun ele alındığı görüşmede, Peşmerge ile Uluslararası Koalisyon arasındaki işbirliğinin arttırılmasına, IŞİD ile mücadelede işbirliğinin sürdürülmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Görüşmede, son dönemlerde IŞİD’in Kürdistan Bölgesi idaresi dışında kalan Kürdistani bölgelerde Kürt çiftçilerin ekinlerini ateşe vermesi, kaçırma olayları ve örgütün artan saldırıları da gündeme geldi.

Başbakan, yaşananlardan duyduğu endişeyi ABD’li generale iletti.

General Eric Hill, Kürdistan Bölgesi’nin, bölgedeki terörle mücadelede ABD ve Koalisyon’un önemli bir ortağı olduğunu belirtti.

Terörün bölgede son bulmadığına işaret eden General Hill,  Kürdistan Bölgesi ve Irak’a işbirliğini arttırarak sürdürmeleri gerektiğini ifade etti.