Başbakan Mesrur Barzani'den ABD’li yatırımcılara çağrı

Başbakan Mesrur Barzani, Erbil ile Washington arasındaki ilişkilerin, güvenlik ilişkilerinden geniş olduğunu ve bu ilişkileri de geliştirebileceklerini söyledi.

Başbakan Mesrur Barzani'den ABD’li yatırımcılara çağrı

Pandemi dolayısıyla online gerçekleştirilen Corona Sonrası Kürdistan Bölgesi Ekonomisi Konferansı’nda konuşan Başbakan Mesur Barzani, ABD’li ve diğer yanbancı şirketlere Kürdistan Bölgesi’ne yönelmeleri ve yatırım yapmaları çağrısında bulundu.

Kürdistan Bölgesi’nde yatırım altyapısının olduğunu kaydeden Başbakan, güvenlik açısından Kürdistan Bölgesi’nin Irak ve bölgenin en istikrarlı alanı olduğunu vurguladı. Başbakan yabancı yatırımcılara hükümetin kolaylıklar sağladığını dile getirdi.

Özellikle 2003 yılından itibaren ABD ile iyi bir ilişkiler tarihine sahip olduklarını kaydeden Başbakan, ABD’de çok iyi dostlarının olduğunu vurgulayarak, konferansı düzenleyenlere ve ABD yönetimindeki Kürdistan destekçilerine teşekkür etti.

Konferans vesileyle toplanan Kürt ve ABD’li işadamlarını Kürdistan Bölgesi’ne beklediklerini dile getiren Başbakan, ABD’nin 1990 yılından itibaren Kürdistan Bölgesi’ni desteklediğini belirtti.

Kürdistan Bölgesi’nin ABD’li yatırımcılar için aynı zamanda Irak ve Ortadoğu’ya iyi bir geçiş noktası olabileceğini kaydeden Başbakan, tarımda ilerlemeyi düşündüklerini ve önümüzdeki 5 yıl içerisinde Irak ve diğer bölgelere ürün göndermeyi planladıklarını bildirdi.

Bağdat ile aralarındaki sorunları çözme iradesine bağlı olduğunu bildiren Başbakan, Kürdistan Bölgesi halkının Irak Anayasası çerçevesinde mali haklarını alması gerektiğini söyledi.

Özel sektöre büyük önem verdiklerini dile getiren Başbakan, Kürdistan Bölgesi’nde her geçen gün yeni kalkınma projelerinin hayata geçirildiğini ifade etti.