Başbakan Mesrur Barzani'den Ürdün'deki ABD üssüne yönelik saldırıya kınama

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, 3 ABD askerinin yaşamını yitirdiği Ürdün’deki askeri üsse yönelik saldırıyı kınadı, ABD halkı ile dayanışma içerisinde olduğu mesajını verdi.

Başbakan Mesrur Barzani'den Ürdün'deki ABD üssüne yönelik saldırıya kınama

Dün Ürdün-Suriye sınırındaki ABD askerlerinin konuşlu olduğu Tenef Askeri üssü İHA’ların hedefi oldu. Saldırıda 3 ABD askeri yaşamını yitirirken 25 asker ise yaralandı.

Bu, Gazze savaşının başlamasından bu yana Ortadoğu'da bir insansız hava aracı veya füze saldırısı ilk kez ABD askerinin ölümüyle sonuçlanıyor.

Başbakan Mesrur Barzani X hesabı üzerinden yayımladığı mesajında saldırıyı “korkaça" olarak tanımladı ve  kınadı.

Başbakan mesajında  “Dün Ürdün'ün kuzeydoğusundaki ABD kuvvetlerine yönelik korkakça saldırıyı en güçlü ifadelerle kınıyorum” dedi.

ABD halkı ile dayanışma içerisinde olduğunu dile getiren Barzani mesajının devamında  “Bu zor dönemde yaşanan trajik kayıplar nedeniyle düşüncelerim ABD hükümeti ve halkıyla birlikte” ifadelerini kullandı.

Dün Ürdün'de, Suriye sınırına yakın bir bölgede bulunan ABD üssüne yönelik insansız hava aracı (İHA) saldırısında 3 ABD askeri hayatını kaybetti, 25 asker de yaralandı.

Kendini “İslami Direniş” olarak isimlendiren Irak’taki İran destekli Şii gruplar saldırıyı kendilerinin gerçekleştirdiğini ileri sürdü.

Biden: Misilleme sözü verdi

ABD Başkanı Joe Biden da İran destekli silahlı grupları saldırıdan sorumlu tuttu ve misilleme sözü verdi.

Başkan Biden yaptığı açıklamada, "Hiç şüpheniz olmasın; tüm sorumlulardan kendi seçeceğimiz şekilde ve zamanda hesap soracağız” dedi.

İran suçlamaları reddetti

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'ya göre, İran Dışişleri Sözcüsü Nasır Kenani, "Bu iddialar bölgedeki gerçekleri tersyüz etmek üzere siyasi amaçlarla dile getiriliyor" dedi.

İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Temsilciliği, ülkesinin, ABD'nin Suriye-Ürdün sınırındaki kuvvetlerine yönelik saldırıyla hiçbir bağlantısının olmadığını duyurdu.