Başkan Barzani, İngiltere Savunma Bakanı Fallon'u kabul etti

Başkan Mesud Barzani, Erbil'in Selahaddin ilçesindeki Başkanlık Konutu'nda İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, Irak Büyükelçisi Frank Baker, Erbil Başkonsolosu John Sharp ve generallerden oluşan İngiltere heyetini kabul etti.

Başkan Barzani, İngiltere Savunma Bakanı Fallon'u kabul etti

Resmi ziyareti kapsamında Başkan Mesud Barzani tarafından kabul edilen İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon ve beraberindeki İngiliz heyeti görüşmesinde Kürdistan ile İngiltere'nin terörle mücadeledeki işbirliğinin güçlenerek devam etmesi kararlılığı ön plana çıktı.

İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, terörle mücadelede üstlendiği üstün rolünden dolayı Peşmerge güçleri adına Barzani'ye İngiltere halkı ve hükümetinin teşekkürlerini iletirken, bu mücadelede hayatını kaybeden Peşmergeleri saygıyla andığını söyledi. Fallon, Peşmergenin sadece Kürdistan için değil bütün dünya adına IŞİD'le mücadele ettiğini ifade ederek bu yüzden İngiltere'nin Peşmerge güçlerine desteğinin devam edeceğini söyledi.

Açıklamada Musul operasyonunu değerlendiren tarafların, IŞİD sonrası süreçte Ninowa Vilayeti'nde yaşayan bileşenlerin güvenliğinin sağlanması ve haklarının korunması için koalisyon güçleri, Irak hükümeti ve Kürdistan Bölgesi Yönetimi'nin nasıl bir siyasi idarenin oluşturulacağına dair konsensüse varılması gerektiği konusunda hemfikir olduğu kaydedildi.

Görüşmede ayrıca Suriye'deki siyasi ve askeri gelişmelerin de ayrıntılı bir şekilde ele alındığı bildirildi.