Selim Çürükkaya: Mahsum Korkmaz, Öcalan'ın talimatıyla PKK eliyle öldürüldü

Kürt yazar ve eski PKK yönetici Mehmet Selim Çürükkaya’nın Apo’nun Ayetleri kitabı Soranca diline çevrildi. BasNews tarafından basılan kitapta PKK ve Abdullah Öcalan’ın bilinmeyenlerinden bahsediliyor.

Selim Çürükkaya: Mahsum Korkmaz, Öcalan'ın talimatıyla PKK eliyle öldürüldü

BasNews’in Çürükkaya ile yaptığı röportajın videosu yarın yayınlanacak. Yayınlanacak videoda kitapta geçen PKK’nin  bir çok bilinmeyenlerine ışık tutan bölümlerin ayrıntıları yer alıyor.

Röportajda Çürükkaya’nın en dikkat çeken bölümlerinden bir tanesi de savaş cephesinde yaşamını yitiren ilk PKK’li komutan Masum Kormaz’a ilişkin. Çürükkkaya, “Korkmaz’ın Öcalan’ın talimatıyla öldürüldüğü, PKK’nin iddia ettiği gibi öldürülmesinde Türk ordusunun parmağı bulunmadığı” belirtiliyor.

Karzan Gilî’nin Çürükkaya ile yaptığı röportajda,  PKK’ye ilişkin kitapta yer almayanlara ışık tutuluyor.

Çürükkaya, PKK içerisinde onlarca Mekez Komite üyesi ve kadronun Öcalan’ın talimatı ile öldürüldüğünden bahsediyor.

Röportajda ayrıca Sakine Cansız cinayetinin arka perdesi, Leyla Zana’nın siyaset alanından silinmesi ve Selahattin Demirtaş’ın tutuklanmasına ilişkin ayrıntılar da yer alıyor.

Mehmet Selim Çürükkaya PKK’nin tarihinden bahsediğinde tüm üst düzey yöneticiler ile cezaevi sürecindeki ilişkilerine de değiniyor.Çürükkaya,  30 bin tutukluya birlikte  yöneticilik yaptığı ve PKK tarafından öldürülen Mehmet Şener’e  de değiniyor. Çürükkaya,  Şener’in nasıl Cemil Bayık tarafından “Türk ajanı” olarak suçlandığına, nasıl bu suçlamalara karşı durduğundan bahsediyor.

/Basnews