Başkan Barzani: Kürdistan Bölgesi bizim için ölüm çizgisidir

Başkan Mesud Barzani "Kürdistan Bölgesi'ni yok etmeye yönelik her türlü girişime, saldırganlığa ve kayıtsızlığa şiddetle karşı çıkıyoruz. Kürdistan Bölgesi bizim için sadece kırmızı çizgi değil aynı zamanda ölüm çizgisidir, Ya Kürdistan ya Ölümdür” ifadelerini kullandı.

Başkan Barzani: Kürdistan Bölgesi bizim için ölüm çizgisidir

Yazılı bir açıklama yayımlayan Başkan Barzani, bütçe görüşmeleri sırasında Irak Parlamentosu'nda anayasaya aykırı bir şekilde, sorunları derinleştirmeye ve Kürt halkının meşru haklarını ihlal etmeye yönelik girişimde bulunulduğuna dikkati çekerek bunun çok talihsiz bir durum olduğunu vurguladı. 

“Devleti Yönetme Koalisyonu'nun kurucu partileri arasındaki sorunların çözümüne yönelik yapıcı diyalog ve anlaşmalar yapıldığının herkes bilmektedir” diyen Başkan Barzani, “Bu çerçevede Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve Irak Hükümeti ülkenin istikrarı, halkın refahı ve tüm tarafların hizmetinde olan bir dizi olumlu anlaşma yapmıştır. Ancak ne yazık ki bazı siyasi taraflar, sorumsuzca bütçe tasarısını değiştirerek Kürdistan Bölgesi'nin varlığını anlamsız kılmaya çalıştılar. Ne var ki bu sorumsuz girişim başarısızlığa uğratıldı ve boşa çıkarıldı” ifadelerini kullandı.  

Barzani “Irak Parlamentosunda son günlerde yaşananlar, şovenistler ile pazarlıkçı partilerin, verdikleri sözlere, atıkları imzalara, anayasanın ilkelerine saygı göstermediklerini göstermiş oldu ve gerçek yüzlerini ortaya çıkardı. Şimdi bütçe tasarısı Irak Parlamentosunda onaylandığına göre, orada olanların iyi niyetle uygulanacağını umuyorum” dedi.

“Bununla birlikte Kürdistan Bölgesi Kürt halkının mülküdür. Kürt halkının kanını ve mücadelesinin ürünüdür” diyen Barzani, "Kürdistan Bölgesi'ni yok etmeye yönelik her türlü girişime, saldırganlığa ve kayıtsızlığa şiddetle karşı çıkıyoruz. Kürdistan Bölgesi bizim için sadece kırmızı çizgi aynı zamanda ölüm çizgisidir, Ya Kürdistan ya Ölümdür" ifadelerini kullandı.