Başkan Barzani: Referandum Kürdistan halkının kararı

Başkan Barzani: Referandum Kürdistan halkının kararı

Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, Kürdistan'ın bağımsızlık referandumu kararının alındığı 7 Haziran'ın Kürdistan tarihinde kutlu bir gün olduğunu söyledi.
Başkan Barzani, İsveç Kürt Dernekleri Federasyonu Başkanı Keya İzol'u makamında kabul etti.

Bağımsızlık referandumunun zamanlamasının doğru olmadığı yönündeki görüşleri eleştiren Başkan Barzani, "Zamanlama doğru değil diyenler, gelsinler referandumun bedeliyle birlikte uygun zamanı bize söylesinler." diye tepki göstererek, referandumun Kürdistan halkının kararı olduğunu söyledi.

"4 Parça da referandumu coşkuyla destekliyor"

Görüşmede İsveç Kürdistan Dernekleri Federasyonu'nun Kürdistan genelinde 25 Eylül'de gerçekleştirilecek bağımsızlık referandumunu desteklediğini vurgulayan Federasyon Başkanı Keya İzol, bu amaçla federasyonun yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İzol, referandumda Kürdistan'a gözlemci heyet göndermesi için İsveç Parlamentosu'nda çalışmalar yürüttüklerini, bununla birlikte federasyon olarak referandumunun başarısı için her türlü desteği sunmaya hazır olduklarını söyledi.

Keya İzol, "Kürdistan'ın 4 parçasındaki Kürtler, Kürdistan'ın bağımsızık referandumunu büyük bir coşku ile destekliyor." diye konuştu.

Görüşme sonunda referanduma desteklerinden dolayı Keya İzol'a teşekkürlerini sunan Başkan Barzani, Irak yönetimleriyle yaşanan acı tecrübelerin Kürdistan halkında Bağdat'a yönelik ciddi kırılmalar yarattığını ve referandum kararının Kürdistan halkı tarafından alındığını söyledi.