Başkan Barzani'den yeni yıl mesajı: Bölgemiz daha fazla çatışmayı kaldıramaz

Başkan Mesud Barzani, yayımladığı mesajda, “Yeni yılın başlangıcında genel olarak bölge istikrarsızlık, kriz, savaş ve kaos tehdidi altındadır” ifadelerine yer verdi.

Başkan Barzani'den yeni yıl mesajı: Bölgemiz daha fazla çatışmayı kaldıramaz

Başkan Barzani, yeni yıl dolayısıyla paylaştığı mesajında Kürdistan halkının barış ve kardeşliğe inandığını belirterek diyaloga vurgu yaptı.

Başta şehit aileleri olmak üzere Kürdistan halkının ve kahraman Peşmergelerin yeni yılını kutlayan Başkan Barzani herkese barış ve refah diledi.

Başkan Barzani, “Yeni yılın başlangıcında genel olarak bölge istikrarsızlık, kriz, savaş ve kaos tehdidi altındadır. Bölgedeki halkların huzur, barış ve inkârdan uzak bir yaşam sürme hakkına sahip olduğunu herkesçe bilinmesi gerekiyor. Bölgemizin bundan sonra çatışmayı, şiddeti, terörü ve istikrarsızlığı kaldıramayacağı da bilinmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Bu konuda uluslararası toplumun taahhütlerini yerine getirmesi gerektiğini ifade eden Barzani, bölgede barış ve güvenliği korumanın, krizlerin ve tehditlerin yayılmasını önlemenin zamanının geldiğini belirtti.

Yeni yılda Federal Hükümet’in Kürdistan Bölgesi ile sorunları çözmeye ve anayasal ilkelere bağlılığa ve Irak halkının çıkarlarını gerçekleştirmeye yönelik adım atması gerektiğinin altını çizen Başkan Barzani, “Diyalog, anlayış ve çözüm İstikrarı, mücadeleyi ve ilerlemeyi sağlamanın en iyi yoludur” dedi.

Mesajında Başkan Barzani son olarak, “2024 yılı, Irak'ın ve bölgemizin sorunlarının sona ereceği, Kürdistan'ın, Irak'ın ve genel olarak bölgemizin tüm vatandaşlarının barış ve huzura kavuşacağı yıl olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.