Başkan Mesut Barzani’den bayram mesajı: Sorunlar birliktelikle çözülür

Başkan Mesut Barzani’den bayram mesajı: Sorunlar birliktelikle çözülür

Başkan Mesud Barzani, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi taraflara, sorunların çözümü için birlik ve beraberlik içinde hareket etmeleri gerektiğini bildirdi.

Başkan Barzani, mesajında, “Kürdistan, Irak ve tüm dünya Müslümanlarının Kurban Bayramı’nı en içten duygularla kutluyorum. Onurlu şehit aileleri ile kahraman Peşmergelerin ve tüm aziz vatandaşların bayramını kutluyor, bu bayramın Kürdistan, Irak ve bölgemizde esenlik, bereket ve barışa vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“Bu kutlu bayramı, halkımızın siyasi, ekonomik ve sağlık açısından karşı karşıya olduğu bir tehdit döneminde karşılıyoruz” diyen Başkan Barzani, “Bu tehdit kaynağını, Kürdistan halkının siyasi istikrar ve geçim kaynağını hedef alan sorunlardan almaktadır” dedi.

Mesajın devamı şöyle:

“Tehditlerle çetin olan bu dönemin atlatılması adına hepimizin görevi, birliktelik, kardeşlik, ortak çaba ve birlikte yaşam kültürünü derinleştirmek için adımlar atmaktır. Bununla beraber, her türlü zorluk karşısında tahammül gösteren Kürdistan halkını Kurban Bayramı münasebetiyle bir kez daha kutlamayı  fırsat biliyor, Kürdistan’daki siyasi taraflardan ülkenin yüce çıkarları adına sorunları çözmek için görüşmelerini talep ediyorum.

Şu da unutulmamalıdır ki birlik ve beraberlikle sorunlar daha iyi çözülür ve birliktelik sayesinde halkımız için büyük kazanımlar elde edilmiştir. Buna dayanarak Kürdistan halkının da siyasilerden beklentisi budur. Bunun için de bütün siyasi taraflardan, Kürdistan halkının beklentilerini ve Kürtlüğün yüksek ve zengin kültürünü dikkate alıp, kötü açıklamalardan uzak durmalarını birbirlerine karşı yakışıksız ifadelerden sakınmalarını talep ediyorum.

Bu kutlu vesileyle sağlık çalışanları, Peşmerge, asayiş, polis ve basın mensuplarının coronavirüs salgını sürecindeki emeklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Halk da sağlıkla ilgili tedbir ve uyarılara uyarak büyük bir görev ve emek sarf etmiştir.

Herkesin bayramı kutlu olsun, esenlik diliyorum.”