Başkan Mesud Barzani PWK heyetini kabul etti

Başkan Mesud Barzani, Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) heyetini bugün Erbil'in Pirmam ilçesindeki KDP Genel Merkezi’nde kabul etti.

Başkan Mesud Barzani PWK heyetini kabul etti

PWK heyetinde Genel Başkan Mustafa Özçelik, Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Can Azbay ve Vahit Aba, Merkez Yürütme Komitesi Üyesi ve Avrupa Komitesi Başkanı Baran Boskan, Parti Meclisi Üyesi ve Güney Kürdistan Surmlusu Orhan Kaya ile Parti Meclisi ve Avrupa Komitesi Üyesi Seval Mert yer aldı.

PWK Basın Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, Genel Başkan Mustafa Özçelik, Başkan Mesud Barzani'ye kendilerini kabul ettiği için teşekkürlerini sundu ve kendisine eşlik eden heyeti tanıttı.

Açıklamaya göre Özçelik, PWK'nın kuruluşu, fikirleri ve politikaları hakkında Başkan Barzani’ye bilgi verdi.

Özçelik ayrıca Kürt sorununun çözümüne yönelik PWK programından, Kürt halkının çözülmesi gereken acil sorunlarından ve Türkiye’deki durumdan bahsetti.

Kürdistan Demokrat Partisi'ni (PDK) dost ve kardeş bir parti olarak tanımlayan Özçelik, PDK ile PWK arasındaki ilişkilerin devam etmesini istediklerini belirtti.

Başkan Mesud Barzani de; yakın zamanda Kürdistan Demokratik Hareketi (Tevgera Demokratik a Kurdistanî - TDK-TEVGER) ile birleşen ve birleşimi düzenlediği kongre ile resmileştiren PWK'yi tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Başkan Barzani, Kürdistan Bölgesi ve Irak'taki duruma ilişkin düşüncelerini de heyetle paylaştı ve Kürt sorununun bütün parçalarda barışçıl yollarla çözülmesinin önemine vurgu yaptı.

/Rudaw