YENİLENDİ- Zap ve Avaşîn'de şiddetli çatışma!

Duhok sınırları içerisinde bulunan Zap, Avaşin-Basyanda PKK’lilerle yaşanan çatışmada 4 askerin yaşamını yitirdiği, 2 askerin de yaralandığı bildirildi.

YENİLENDİ- Zap ve Avaşîn'de şiddetli çatışma!

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bugün öğleden sonra, Zap, Avaşin-Basyan bölgesinde devam eden “Pençe-Kilit” operasyonunda, arama tarama faaliyeti askerlerle PKK’liler arasında çatışma yaşandığı bildirmişti.

Açıklamada, Piyade Uzman Çavuş Harun Yıldırım ve Piyade Uzman Çavuş Savaş Borlu'nun hayatını kaybettiği, 4 askerin de yaralandığı belirtilmişti.

Yaralıların hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlandığı aktarılan açıklamada, bölgede operasyonların sürdüğü bildirildi.

Yaralı iki asker hayatını kaybetti

Bakanlık daha sonra Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Gökhan Ağıl ile Piyade Uzman Çavuş Fatih Kalkan’ın da yaşamını yitirdiğini sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.  

Anadolu Ajansı, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde çıkan çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Gökhan Ağıl’ın haberinin Tokat'ın Turhal ilçesinde yaşayan ailesine verildiğini yazdı.

HPG’den açıklama

Öte yandan PKK’nin askeri kanadı HPG’ye bağlı Basın İrtibat Merkezi de 10 ve 11 Eylül günü yaşanan çatışmalara ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamada, 11 Eylül günü saat 06:00’da Avaşin bölgesindeki Çemço’da hareket eden askerlere suikast düzenlendiği ve ardından ağır silahlarla vurulduğu, çatışmalarda 2 askerin yaşamını yitirdiği, 2 askerin de yaralandığı bildirildi.

HPG, 10 Eylül saat 13:30’da savaş mevzilerine ilerleyen askerlerin suikast ile hedef alındığını, burada da 1 askerin hayatını kaybettiğini belirtti.

Açıklamada ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) bu bölgeleri 11 kez “taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla”, 10 kez savaş uçakları ve defalarca obüs ve ağır silahlarla bombaladığı bilgisine yer verildi.  

TSK 17 Nisan’da Duhok'un Amedi ilçesi sınırları içerisinde bulunan Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde PKK’ye yönelik karadan ve havadan “Pençe Kilit” adıyla askeri operasyon başlatmıştı.