ENKS: Kürdistan Bölgesi her zaman Kürt Birliği'nden yana

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Başkanlık Konseyi Üyesi Süleyman Oso Kürdistan Bölgesi’nin her zaman Kürtler arası birlikten yana olduğunu dile getirerek, Mesrur Barzani’nin sözlerini memnuniyetle karşıladıklarını vurguladı.

ENKS: Kürdistan Bölgesi her zaman Kürt Birliği'nden yana
K24 yayınına açıklamalarda bulunan ENKS Başkanlık Konseyi Üyesi Süleyman Oso, Başbakan Mesrur Barzani’nin Ortadoğu Araştırma Enstitüsü (MERI) tarafından düzenlenen forumda Rojava’yla yaptığı değerlendirmeler hakkında konuştu.
 
Kürdistan Bölgesi’nin her zaman Kürtler arası birlikten yana olduğunu dile getiren Oso, “Bizzat Başkan Barzani’nin desteği ve gözetimiyle iki anlaşma hayata geçirdik fakat PYD bunlara uymadı. 2014’teki Duhok Anlaşması çok önemli bir anlaşmaydı, çünkü Kobani IŞİD’in kontrolündeydi ve o dönem Başkan Barzani’den çok destek aldık. Kobani’nin kurtarılması için Kürdistan Peşmergeleri Türkiye üzerinden Rojava’ya gönderildi” dedi.
 
Açıklamasının devamında Kürt Birliği diyaloğunun ABD gözetiminde ve Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Komutanı Mazlum Abdi’nin güvencesiyle gerçekleştiğini söyleyen Oso, “Önemli adımlar attık, ENKS bu adımlardan eminde ve siyasi bir vizyon oluşturduk ama PYD anlaşmaya uymadı” şeklinde konuştu.
 
Başbakan Mesrur Barzani’nin bugünkü ifadelerini memnuniyetle karşıladıklarını ve kendisinden her zaman böylesi açıklamalar gördüklerini belirten Oso, “Kürdistan Bölgesi her zaman bizi destekliyor. Başkan Barzani, Sayın Neçirvan Barzani, Sayın Mesrur Barzani’nin gösterdiği tavırdan dolayı minnettarız. Onların beklentilerini karşılayacağız” şeklinde konuştu.