Talabani'den Iraklı yetkililere çağrı: Sınır konulmalıdır

YNK Başkanı Bafıl Talabani, Iraklı yetkililere seslenerek “Ülke sınırlarını korumak ve ihlallere karşı çıkmak hepimizin görevidir” dedi.

Talabani'den Iraklı yetkililere çağrı: Sınır konulmalıdır

Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Başkanı Bafıl Talabani, dün Irak'ın başkenti Bağdat’ta Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zeydan ile görüştü. Görüşmede Erbet Havalimanı’na yönelik saldırı ele alındı.

Irak Yüksek Yargı Konseyi’nden yapılan açıklamada, "Görüşmede Erbet Havalimanı’na yapılan saldırı sonrası yasal yollara başvurma ve dava mekanizmaları tartışıldı” ifadelerine yer verildi.

Bafıl Talabani'nin ofisinden yapılan açıklamada ise "Ülke sınırlarını korumak ve ihlallere karşı çıkmak hepimizin görevidir. Topraklarımızın ve ülkemizin istikrarı tehlikeye atılmamalıdır ve bu saldırılara bir sınır konulmalıdır” dedi.

Erbet Havalimanı saldırısı ve Halepçe’nin il statüsü kazanması konularında Irak Yüksek Yargı Konseyi’nin gereken hukuki adımları atması çağrısında bulunan Talabani, Halepçe’nin uzun yıllar boyunca bedel ödediğini hatırlattı.

Ne olmuştu?

Süleymaniye’nin Erbet ilçesindeki havalimanına 18 Eylül Pazartesi günü insansız hava araçları düzenlenen saldırıda YNK’ye bağlı Terörle Mücadele Birimi üyesi 3 Peşmerge hayatını kaybederken 3'ü de yaralandı.

Bafıl Talabani, saldırıyı "Kürdistan Bölgesi ile Irak sınırının bariz ihlali" olarak nitelendirdi. Talabani saldırının, Kürdistan Bölgesi ve özellikle Süleymaniye'de güvenlik ve istikrarı yok etmeyi amaçlayan bir komplonun parçası olduğunu söyledi.