Dizayi: “Bir ulusun doğuşu acısız olmaz ve bedel gerektirir"

Dizayi: “Bir ulusun doğuşu acısız olmaz ve bedel gerektirir"

Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, “Bir ulusun doğuşunun acısız olmayacağını” söyledi.

Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, bugün yaptığı basın toplantısında, halkın yaşam şartlarını iyileştirmek ve referandum sonrası ortaya çıkabilecek istenmeyen gelişmelerin etkisini en aza indirmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Referandum sonra komşu ülkelerin sınırlarını kapatması halinde Kürdistan Bölgesi'nin aldığı tedbirlere ilişkin Dizayi, şunları kaydetti:

Ulusun doğuşu acısız olmaz ve bedel gerektirir

“Coğrafi ve ekonomik olarak, Kürdistan'ın sahip olduğu konum ortada. Referandum, Kürdistan halkının arzusudur. Kürdistan Bölgesi'nin “Evet” demesi halinde, şüphesiz ulusun doğuşu acısız olmaz ve bedel gerektirir. Kürdistan halkının geçmişte bedel verdiği doğru ancak gelecekte daha sabırlı olması gerekebilir.”

Kürdistan Bölgesi’ndeki maaş kesintilerine de değinen Dizayi, bu konuda uzun zamandan beri çalıştıklarını hatırlatarak, “Maliye Bakanlığı ve ilgili heyetler, gelir esasına göre bazı düzenlemeler üzerinde çalışıyor. Belirlenecek düzenleme daha sonra Kriz Yüksek Konseyi'nde görüşülerek kararlaştırılacak” şeklinde konuştu.