Mesrur Barzani, CHP heyeti ile bir araya geldi

Başbakan Mesrur Barzani, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı başkanlığındaki CHP heyetiyle görüştü.

Mesrur Barzani, CHP heyeti ile bir araya geldi

Erbil’de bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Örgütü, Örgüt Yönetimleri ve Yurtdışı Örgütlenmelerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı başkanlığındaki heyet, Başkan Mesud Barzani ile gerçekleştirilen görüşmenin arından Başbakan Mesrur Barzani ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kürdistan Bölgesi ile Türkiye ilişkilerinin ele alındığı görüşmede, Salıcı, Başbakan Mesrur Barzani’ye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamlarını iletti ve Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ziyaretin amacının Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasındaki ilişkileri güçlendirmek olduğunu ifade eden Salıcı, Cumhuriyet Halk Partisi'nin ortak öneme sahip bir dizi konuda görüşlerini yansıtmak için burada bulundukları söyledi.

Başbakan Mesrur Barzani de komşu Türkiye’nin de bölge ve dünyada önemli bir ülke olduğunu belirterek, Kürdistan Bölgesi’nin bölgede huruz fakötürü olduğunu, çok uluslu ve çok inançlı toplulukların yaşadığı Türkiye ile de her zaman iyi ilişkiler içinde olmak istediğini vurguladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı başkanlığındaki bir heyette Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz, Parti Meclisi Üyesi Nevaf Bilek, Prof. Dr. Mehmet Hasan Eken ile Enver Ömür Polat da yer alıyor.

Heyet, Erbil’de; Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), Goran Hareketi temsilcileri ve Ezidi İnanç Önderleri ile görüşecek. Heyet daha sonra Kerkük’te; Irak Türkmen Cephesi’ni ziyaret edecek.