Eli Ewni: PKK, Başkan Barzani'nin iyi niyetini suistimal ediyor

PDK'nin üst düzey yöneticilerinden Elî Ewnî, PKK'nin Kurdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani'nin "Artık Kürtler kardeş kavgası yapmayacak” sözlerini yanlış değerlendirdiğini dile getirdi.

Eli Ewni: PKK, Başkan Barzani'nin iyi niyetini suistimal ediyor

Geçtiğimiz gece K24 televizyon kanalında yayınlanan "Basî Roj” isimli programa katılan PDK Başkanlık Konseyi üyesi Elî Ewnî, PKK'nin Şengal'deki ve Güney Kurdistan'daki varlığı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Elî Ewnî PKK'nin Güney Kurdistan'da ve Şengal'deki varlığının Kurdistan Bölgesi'ne son derece ciddi zararlar verdiğini ve bu nedenle PKK'nin Kuzey Kurdistan'a dönerek burada çalışma ve savaş aktivitelerini sürdürmesi gerektiğini dile getirdi.

Güney Kurdistan'da bulunan Türk güçleri ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Elî Ewnî, Türk güçlerinin Güney Kurdistan'da bulunmasının en önemli gerekçelerinden birisinin PKK'nin yürüttüğü hatalı siyaset olduğunu vurguladı.

Elî Ewnî, Kurdistan Bölgesi olarak PKK'nin Güney Kurdistan'daki varlığından duydukları rahatsızlığın benzerini Türk güçlerinin varlığından da duyduklarına dikkati çekti.

Kurdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani'nin, "Kürtler artık birbirleriyle savaşmayacaklar, Bir daha 'Brakuji' yaşanmayacak” şeklindeki tesbiti ile ilgili olarak düşüncelerini dile getiren Ewnî, PKK'nin Başkan Barzani'nin bu olumlu yaklaşımını istismar ettiğini ve buna sığınarak tahammül sınırlarını zorladığını vurguladı.