‘Sizin derinizi yüzeceğim" diyen polis hakkında soruşturma açıldı

Urfa'da bir polis memuru hakkında, sokakta tartıştığı kadınla kardeşine "Sizin derinizi yüzeceğim" diyerek tehdit etmesi nedeniyle soruşturma açıldı.

‘Sizin derinizi yüzeceğim" diyen polis hakkında soruşturma açıldı

İddiaya göre, uyuşturucu suçundan yargılaması devam eden ve hakkında zorla getirilme kararı bulunan Aziz Beyaztaş, ablası Dilber Beyaztaş ile birlikte Urfa’da Şehitlik Polis Merkezi’ne gitti.

DHA’nın haberine göre polis merkezinde Beyaztaş kardeşlere kimlik kartlarının eski olduğu hatırlatılarak, yenilemeleri ve adliyede bu şekilde ifade vermeleri istendi.

Bunun üzerine Beyaztaş kardeşler, kimlik kartlarını yenilemek için adliye binasına 200 metre uzaklıkta bulunan Eyyübiye Kaymakamlığı’na gitti. Nüfus müdürlüğünde kimlik yenileme işlemleri bitikten sonra dışarı çıktıkları sırada olay yerine gelen Sarayönü Polis Merkezi Amirliği’nde görevli polis, kimlik kontrolü yaptı. Polis memuru, Aziz Beyaztaş’ı "Araman var, ekip çağıracağım" diyerek gözaltına almak istedi.

Biber gazı ile müdahale etmeye başladı

Gözaltı işlemine gerek olmadığını, adliye binasının yakın olduğunu belirten Dilber Beyaztaş, ifade vermeye gittiklerini belirtti.

Dilber Beyaztaş’ı "Sizi ilgilendiren bir şey yok” diyerek iten polis memuru, cebinden çıkardığı biber gazı ile müdahale etmeye başladı. Bu esnada polis amiri biber gazının etkisi ile sersemleyen Aziz Beyaztaş’ın başına silah dipçiği ile vurdu. Polisin, "Sizin derinizi yüzeceğim” sözlerini sarf ettiği videonun sosyal medyada paylaşılması üzerine çok sayıda kullanıcı olaya tepki gösterdi.

Başına dört dikiş atıldı

Beyaztaş kardeşler olay yerine gelen polisler tarafından araca konularak hastaneye götürüldü. Başına silah dipçiği ile vurulan Aziz Beyaztaş’ın başına 4 dikiş atıldı. Tedavisi tamamlanan Aziz Beyaztaş ile ablası Dilber Beyaztaş, kendilerini tehdit eden polisten şikayetçi olurken, 2 kardeş işlemlerinin ardından gözaltına alındı.

Urfa Valiliği, Beyaztaş kardeşleri tehdit eden polis hakkında idari soruşturma başlatıldığını bildirdi. Valilikten yapılan açıklamada, "Basında ve bazı haber sitelerinde yer alan 'Şanlıurfa'da bir polis memurunun bir kadına saldırdığına' ilişkin iddiaları içeren haber üzerine ilgili polis memuru hakkında idari soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.