Gazeteci Sinan Aygül’e saldıran iki kişi tutuklandı

Bitlis’in Tatvan ilçesinde gazeteci Sinan Aygül'e saldıran Engin Kaplan ve Yücel Baysali tutuklandı.

Gazeteci Sinan Aygül’e saldıran iki kişi tutuklandı

Yaptığı yolsuzluk haberleri nedeniyle defalarca gözaltına alınan Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül, dün Bitlis’in Tatvan ilçesinde Tatvan Belediye Başkanı Emin Geylani'nin korumaları olan polis Engin Kaplan ve diğer boksör koruması Yücel Baysali tarafından saldırıya uğradığını belirtmiş ve saldırıya ilişkin fotoğrafları paylaşmıştı.

Aygül, iki gün önce sosyal medya hesabından Tatvan Belediyesi ile ilgili usulsüzlük iddialarını gündeme getirmişti. Aygül, "Belediyelerin taşınmaz satışları meclis gündeminde. Bazı satışlarda çok ciddi usulsüzlükler, ciddi suçlar var. Olası bir inceleme/soruşturma ve tarafsız bir yargı sürecinde çok kişinin canı yanar. Bitlis Belediyesinin ihalesi katılımcı olmadığı için iptal oldu. Tatvan Belediyesinin gerçekleşen satışının da rekabet koşulları oluşmadığı gerekçesiyle iptal edilmesini bekliyorum. O satışı iptal edin Tatvan Belediyesi orası babanızın çiftliği değil illa ‘ihaleye fesat karıştırma’ dosyası mı açılması lazım..." demişti.

Dün ise Aygül, Twitter üzerinden kendisine saldırı yapıldığını duyurmuştu:

"Biraz önce Tatvan'da belediye başkanı Mehmet Emin Geylani'nin silahlı korumalarının saldırısına uğradım. Belediyeye ait araçtan inerek saldıran şahıslar arkamdan kafama vurduktan sonra küfrederek 'Bir daha başkan hakkında yazarsan geberirsin' diye tehditler ettiler. Tatvan Devlet Hastanesine götürülüyorum."

Tatvan Belediye Başkanı Geylani ise Yücel Baysali'nin belediyedeki görevinden alındığı duyurmuş,  saldırının ardından Aygül'ü arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiğini söylemişti.

Olaya ilişkin Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada da "Olayın önlenmesinde kusurlu olduğu değerlendirilen, Polislik Mesleğiyle bağdaşmayacak davranışlarda bulunan Polis Memuru E.K hakkında derhal adli ve idari soruştuma başlatılarak Polis Memuru E.K görevden uzaklaştırılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Kaplan ve Baysali tutuklandı

Öte yandan Rûdaw’a bilgi veren Aygül, kendisine saldıran Engin Kaplan ve Yücel Baysali’nin tutuklandığını söyledi.

Baysali ve polis Kaplan, Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin ardından bugün adliyeye götürüldü.

Savcılık ifadelerinin ardından nöbetçi hakimliğe sevk edilen Kaplan ve Baysali, "silahla kasten yaralama" suçundan tutuklandı.