Başkan Neçirvan Barzani, Almanya Parlamentosu heyetini kabul etti

Almanya Parlamentosu’ndan bir heyetle görüşme gerçekleştiren Başkan Neçirvan Barzani, gündemdeki konuları değerlendirerek Irak’ta bir an önce hükümetin kurulması ve Irak ile Kürdistan Bölgesi arasındaki sorunların anayasal temelde çözülmesi temennisinde bulundu.

Başkan Neçirvan Barzani, Almanya Parlamentosu heyetini kabul etti

Başkan Neçirvan Barzani, bugün başkent Erbil’de Sara Nani başkanlığında Almanya Parlamentosu (Bundestag) Savunma Komitesi’nden bir heyetle görüştü.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan toplantıya ilişkin yapılan açıklamada, Almanya’nın Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerinin, Alman kuvvetlerinin Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde kalma sürelerinin uzatılması ve bölgedeki IŞİD tehdidinin ele alındığı kaydedildi.

2014 yılından beri IŞİD Karşıtı Uluslararası Koalisyon’un bir parçası olan Almanya, hava bombardımanı, eğitim, istihbarat paylaşımı, IŞİD suçlarının araştırılması ve zarar gören yerleşim yerlerinin yeniden inşa süreci konusunda Irak ve Kürdistan Bölgesi’ne yardımda bulunuyor.

Açıklamada Neçirvan Barzani’nin Alman kuvvetlerinin kalma süresinin uzatılması nedeniyle Almanya Parlamentosu, hükümeti ve halkına teşekkür ettiği aktarıldı.

Neçirvan Barzani görüşmede ayrıca yeni Irak hükümetinin kısa zamanda kurulması ve Irak ile Kürdistan Bölgesi arasındaki mevcut sorunların anayasal düzeyde çözülmesini temennisinde bulundu.